Ciclisme

BTT

DESCENS

L'espectacle del risc

El MASDH 6 consolida la cita anual amb una gran proposta

S'esperen uns 250 especialistes i diversos europeus capdavanters

La proposta dels BTT Senglanassos de Maçanet arriba a la sisena edició i aquesta de diumenge serà la segona amb el reconeixement UCI E2, una qualificació que augmenta la puntuació amb vista al rànquing mundial i, per tant, que millora la possibilitat que, entre els participants hi hagi especialistes dels capdavanters, almenys de l'àmbit europeu. Puntuable per a la copa d'Espanya, el MASDH és la segona cursa en l'àmbit estatal, rere la de Vigo (E1), que es va disputar al final del març.

Precisament, el vencedor del Vigo Bike Contest, Brendan Fairclough, de l'Specialized Monster, és un dels especialistes capdavanters que l'organització de Maçanet de Cabrenys confia més a tenir a la línia de sortida. Fabien Pedemanaud (número 20 UCI) és un altre dels que s'espera. No s'ha d'oblidar, tampoc, l'alta probabilitat que hi hagi en la sortida els dos grans especialistes catalans actuals, Bernat Guardia i Ivan Oulego, els vigents campió d'Espanya i de la copa d'Espanya. S'espera també la presència de l'espectacular Cedric Gracia, francès resident a Andorra.

L'organització confia en l'assistència de la suïssa Emmeline Ragot, la número 4 del rànquing mundial femení UCI actual i no es descarta la presència de la francesa Myriam Nicole, vencedora de l'edició MASDH, i número 3 del món en aquest moment. Evidentment, hi haurà l'escalenca Vicky Hernández, vigent campiona estatal, sisena a Vigo.

L'organització ha previst per a aquest any un recorregut més tècnic i més atractiu per al públic. És un descens de 2.253 quilòmetres amb un desnivell de gairebé 300 metres. El circuit és en una zona d'alzines amb molta pedra granítica. Els entrenaments estan previstos per a dissabte a la tarda, mentre que les curses seran diumenge al matí. La primera sèrie classificatòria es farà a les 10 del matí i la segona, a les 12 del migdia. La final, en què hi haurà els millors, s'espera que sigui a la 1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)