Ciclisme

CICLISME

La «setmana santa» de Rodríguez

El ciclista català afronta en set dies les seves clàssiques de capçalera, les de les Ardenes

El ciclista de Parets Joaquim Rodríguez (Katiuixa) afronta des d'aquest diumenge fins el següent la seva particular setmana santa de la temporada, que inclou tres clàssiques per les quals sent una adoració absoluta: l'Amstel Gold Race (dia 18), la Fletxa Valona (20) i la Lieja-Bastogne-Lieja (25). El ciclista va ser segon l'any passat a la Fletxa Valona i segon el 2009 a la Lieja-Bastogne-Lieja. També ha fet bones actuacions a l'Amstel Gold Race.

Després d'un inici de temporada accidentat, amb lesió inclosa, el català va poder agafar la forma en la volta al País Basc (victòria d'etapa) i ara aspira a aconseguir el primer gran triomf en una clàssica, un èxit que encara falta en el seu palmarès, que inclou un grapat de voltes d'una setmana, un podi en el mundial i la Vuelta, un triomf d'etapa en el Tour de França i el número 1 del rànquing mundial del 2010.

No hi ha cap ciclista català que hagi aconseguit el triomf en cap d'aquestes proves. El que s'hi ha acostat més és el mateix Rodríguez, que diumenge a Holanda tindrà un rival menys, Cadel Evans, lesionat. L'australià va ser l'únic que l'any passat va poder batre Rodríguez en la pujada final de la Lieja. Contador, que va ser tercer, tampoc correrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció