Tennis

TENNIS

MASTERS 1000 DE MONTECARLO

Jürgen Melzer trenca la jerarquia

L'austríac, botxí de Federer i pròxim rival de Ferrer, l'únic intrús en unes semifinals en què també es veuran les cares Nadal i Murray

L'austríac Jürgen Melzer (7) serà l'únic intrús en les semifinals del Masters 1000 de Montecarlo. El tennista vienès va apartar del torneig Roger Federer (2) en una jornada ventosa, en què la resta de favorits, Rafa Nadal (1), Andy Murray (3) i David Ferrer (4) sí que van complir la seva jerarquia. Un trencament en cada set –en el cinquè i en el tercer joc, respectivament– va ser suficient perquè Melzer culminés la gran sorpresa del dia. A l'inici del partit, però, res feia pensar que l'austríac podria aconseguir el seu primer triomf contra el suís en quatre enfrontaments. Al contrari, el número 9 del món va reclamar l'assistència del fisioterapeuta tot just començar per unes molèsties a l'esquena. En un primer moment, pels seus gestos, semblava que la lesió podia anar a més, però Melzer va anar entrant en joc i acabaria passant per sobre de l'exnúmero u, que en cap moment es va trobar còmode sobre la pista. Federer, sense la intensitat i la precisió habitual, va cedir les set pilotes que va disposar per trencar el servei del seu rival. Un avantatge que Melzer, molt més concentrat i adaptat a les ratxes de vent, no va desaprofitar per accedir a les semifinals.

En el seu camí cap a la final, Melzer es veurà les cares amb David Ferrer, un dels jugadors més consistents durant la setmana i que ahir no va donar cap possibilitat de reacció al serbi Viktor Troicki (6-3 i 6-3). Més plàcid encara va ser el duel entre el manacorí Rafa Nadal i el veterà Ivan Ljubicic, que amb prou feines va poder salvar quatre jocs (6-1 i 6-3) contra l'hexacampió a Montecarlo. El seu penúltim obstacle fins a una setena corona al principat serà l'escocès Andy Murray, que va resoldre en poc més d'una hora el seu compromís amb el portuguès Frederico Gil (6-2 i 6-1), provinent de la prèvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)