Tennis

TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Nadal reprèn l'autoritat

Es torna a coronar rei del Godó després de l'absència de l'any passat

L'entrega de David Ferrer en la final no és suficient per destronar-lo

El de Manacor acumula sis trofeus en les últimes set edicions del torneig

3
finals
han disputat Rafa Nadal i David Ferrer en el Godó, totes resoltes a favor del
primer.

La corona del Barcelona Open Banc Sabadell trofeu Godó ha tornat a mans de Rafa Nadal després del petit parèntesi de l'any passat, quan unes molèsties als genolls el van fer renunciar a la cita per precaució. Ja són sis els trofeus que acumula el número u del rànquing mundial a les instal·lacions del RCT Barcelona, el seu club, amb l'assolit ahir en la final contra David Ferrer, resolta amb un 6-2 i 6-4 en una hora i 49 minuts. Un desenllaç previsible tenint en compte els espectaculars registres del balear en terra batuda. De fet, aquest Godó suposa el seu 31è títol ATP en aquesta superfície –i el 45è en total–, una xifra que li permet avançar mites de la història del tennis com Manuel Orantes i Bjorn Borg. De fet, cal remuntar-se als vuitens de final del Roland Garros del 2009 per trobar l'última ensopegada sobre l'argila (contra Robin Soderling). Ni Ferrer, l'únic que a hores d'ara presenta credencials per plantejar batalla, va poder fer-lo trontollar, a pesar que es va envalentir en el segon set. Per contra, la seva habitual entrega a la pista no va ser suficient, tal com ja va succeir fa una setmana en la final de Montecarlo, amb els mateixos protagonistes i un resultat similar al d'ahir (6-4 i 7-5).

Es tractava de la tercera vegada que Nadal i Ferrer topaven en la final del trofeu barceloní i els dos precedents (2008 i 2009) havien estat favorables al balear. Una dada més per reforçar la seva etiqueta de favorit, que va quedar certificada en un primer set que no es va allargar més de 39 minuts. Gairebé un passeig per al manacorí, que va encadenar dos trencaments per avançar-se amb un 4-1 prou clarificador del seu domini a la pista. Ferrer, que va aparèixer a la central amb un embenat al bessó de la cama esquerre a causa d'una sobrecàrrega, era capaç d'encadenar grans punts amb excessius errors no forçats i pagava aquesta irregularitat. Tot i això, i apel·lant a la seva capacitat de lluitar per qualsevol bola, va aconseguir un trencament a favor en el sisè joc (4-2). Va tractar-se d'un detall, ja que en el següent Nadal responia amb la mateixa moneda per després acabar segellant el set amb el seu servei (6-2).

«Ferru» no es rendeix.

El resultat convidava a pensar que la final no s'allargaria gaire més, unes sensacions que es van propagar quan Nadal va tornar a trencar el servei del rival tot just arrencar el segon set. El seu potent drive i més d'un cop paral·lel impressionant semblaven no trobar resposta. Per contra, el millor Ferrer va sorgir per vendre cara la seva derrota. Ferru va començar a castigar els poquíssim punts febles del número u i a força d'entrega en un parell de jocs inacabables va aconseguir avançar-se amb per 2-4 i servei. Si el de Xàbia volia forçar el tercer set aquest era el moment, però va fallar. Tot i disposar de dues pilotes per situar el 2-5, va veure com Nadal ressorgia, com sempre, en el moment precís per redreçar el partit novament al seu favor. Ho va certificar imposant-se en els últims quatre jocs, que tancaven la final amb un 6-4. El rei de la terra batuda també ho continua sent del Godó.

LA FINAL

González i Lipsky, inesperats guanyadors en els dobles

El mexicà Santiago González i el nord-americà Scott Lipsky van ser els inesperats vencedors del quadre de dobles en vèncer en la final els grans favorits, els germans Bob i Mike Bryant, per 5-7, 6-2 i 12-10. González, que va viure a la capital catalana durant set anys, és el 44è jugador del rànquing de l'especialitat, mentre que Lipsky és el 40è. Tot i això, han ofert un rendiment excepcional en aquest Godó, en el qual també han superat parelles de renom en el circuit com ara Zimonjic-Melzer i Mirnyi-Nestor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)