Tennis

TENNIS

MASTERS 1000 DE ROMA

Debuts de contrastos

Novak Djokovic només va cedir tres jocs i Nadal va necessitar tres sets per obrir-se camí

Roger Federer també va resoldre amb solvència la seva estrena contra Tsonga

L'estrena dels primers caps de sèrie al Masters 1000 de Roma va ser simptomàtica del panorama que es viu a hores d'ara en la cúspide del tennis mundial, amb Rafa Nadal dubitatiu i un Novak Djokovic pletòric. El tennista serbi continua en estat de gràcia i va resoldre el debut al Fòrum Itàlic amb molta autoritat. En poc més d'una hora es va desfer del polonès Lukasz Kubot, per 6-0 i 6-3. Un altre èxit per engrossir les xifres de rècord del jugador de Belgrad: 35a victòria consecutiva i 33a del 2011. Rafa Nadal, en canvi, va tenir molts més problemes dels previstos per derrotar l'italià Paolo Lorenzi (6-7, 6-4 i 6-0), provinent de la prèvia. El manacorí, que va cedir en la final de Madrid contra Djokovic i que veu clarament amenaçat el número u del rànquing, es va mostrar nerviós i va cometre moltes més errades –35 en total– del que és habitual. «Ha estat un partit especialment dur, però ha estat per culpa meva. El rival ha jugat intel·ligentment i ha sabut fer les seves coses. Jo he comès errades i no he aprofitat les meves oportunitats al tie-break, amb 5-3 a favor. M'ha tocat patir per les meves errades», va admetre. El seu pròxim rival en el camí per defensar la seva corona serà Feli López, que ahir va vèncer l'alemany Philip Kohlschreiber (6-4, 3-6 i 6-3). Djokovic se les heurà amb Stanislas Wawrinka, que també va necessitar tres sets per superar l'italià Filippo Volandri (6-1, 3-6 i 6-2).

El tercer en discòrdia, Roger Federer, també va complir els pronòstics i es va desfer de Jo-Wilfried Tsonga amb solvència (6-4 i 6-2). En els vuitens de final se les heurà amb un altre tennista francès, Richard Gasquet. El quadre, com a Madrid, podria propiciar una altra semifinal entre Federer i Nadal.

David Ferrer es retira.

El jugador de Xàbia, afectat amb febre alta, va haver de renunciar a fer el debut en el Masters de Roma. Finalista el curs passat, Ferrer havia de jugar en l'últim torn contra el croat Marin Cilic. La vacant del xabià va ser coberta per l'argentí Carlos Berlocq, que va perdre per 6-4 i 6-3.

Altres resultats destacats de la jornada van ser els triomfs de Nicolás Almagro contra Sam Querrey (6-3 i 7-6), de Juan Ignacio Chela contra Gilles Simon (6-4 i 6-2), de Mardy Fish contra Ivan Ljubicic (7-6, 5-7 i 6-2), de Viktor Troicki contra Potito Starace (6-4 i 6-4) i de Florian Mayer per la retirada de Jurgen Melzer, quan ja s'havia imposat en el primer set per 6-4.

Nadal: «He jugat molt malament»

Rafael Nadal va admetre que «feia molt temps» que no recordava haver jugat un partit tan dolent sobre argila, la seva superfície preferida, tot i que es va mostrar confiat a invertir aquesta situació en els pròxims partits. «He jugat malament, però hi ha una cosa positiva i és que demà jugaré millor, segur, perquè pitjor és impossible», va reconèixer tot fent broma. Sobre el fet d'haver perdut la final de Madrid contra Djokovic el manacorí va afegir: «No m'ha ajudat a enfocar el partit, però m'ha passat tot el pitjor que em podia passar a nivell de joc i, això no obstant, he pogut guanyar.» Nadal també es va referir al duel amb el serbi: «Vaig jugar bastant malament. No el vaig fer córrer. El vaig deixar jugar gairebé a pler i no és bo anar tota l'estona a remolc. Haig de jugar més agressiu i si m'hi torno a enfrontar ho faré d'una altra manera.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.