Tennis

TENNIS

MASTERS 1000 DE ROMA

Roger Federer torna a sucumbir al Fòrum Itàlic

El suís, sense títols en onze visites, va perdre contra Gasquet

Nadal juga de menys a més i supera Feliciano López en vuitens

A les portes de Roland Garros, Roger Federer sembla resignat a contemplar el duel que han iniciat Rafa Nadal i Novak Djokovic pel lideratge mundial. Lluny dels dos primers llocs, el tennista suís va tornar a sucumbir abans d'hora en el Masters 1000 de Roma, un torneig que no ha pogut guanyar mai en onze participacions. Ahir el seu botxí va ser Richard Gasquet (4-6, 7-6 i 7-6), que amb aquest triomf de prestigi torna a acostar-se a les primeres raquetes del circuit i presenta la candidatura a fer un bon paper en l'obert parisenc. El major nombre d'errades no forçades –30 a 19– va acabar sent determinant en un duel tan ajustat. Amb l'ensopegada de Federer, no es podrà repetir l'enfrontament en semifinals amb Rafa Nadal, tal com va passar la setmana passada a Madrid. El manacorí, en canvi, no va fallar i va superar Feliciano López, per 6-4 i 6-2. El número 1, com en el debut, va tornar a passar per una fase de desconcert en el primer set, però va anar millorant les sensacions i va acabar superant el de Toledo, que amb el servei que no li entrava va ser menys rival. Nadal va admetre després del partit que s'havia llevat amb febre i que havia portat el cos «al límit». El seu pròxim rival serà Marin Cilic, que va eliminar Mardy Fish (7-6 i 6-3). En aquesta mateixa part del quadre, Gasquet s'enfrontarà amb Berdych.

Per l'altra part, els enfrontaments de quarts de final seran Murray-Mayer i Djokovic-Soderling. El suec va eliminar el murcià Nicolás Almagro (6-3, 3-6 i 6-4), que va jugar amb un llacet negre en record dels morts dimecres a conseqüència del terratrèmol a Llorca.

Novak Djokovic, sense aturador de matinada

Novak Djokovic continua engrossint el seus números camí del primer lloc del rànquing mundial. Ahir va encadenar la 36a victòria, 34a del 2011. En l'últim partit de la jornada i acabant gairebé de matinada es va guanyar el passi als quarts de final després de superar el suís Stanislas Wawrinka, per 6-4 i 6-1. En la pròxima eliminatòria se les heurà amb Robin Soderling.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)