Ciclisme

CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Rodríguez xuta al pal

El català es queda a les portes de la victòria en un atac a la rampa final de l'etapa

Gadret, que ho va intentar primer, va resistir la persecució de Rodríguez i va guanyar

El francès John Gadret (AG2R) va privar el ciclista de Parets del Vallès Joaquim Rodríguez (Katiuxa) d'estrenar el seu palmarès de victòries en el Giro d'Itàlia. El final d'etapa, amb una pujada d'un quilòmetre a Casteldifardo, beneficiava el ciclista català, que desitjava, a més, refer-se del disgust de l'etapa de l'Etna, en la qual va estar més lluny de Contador del que ell havia imaginat. En els metres finals, un company i bon amic del Purito, Dani Moreno, semblava que tenia l'etapa guanyada. L'espanyol, però, va ser caçat per Gadret, que va saltar del pilot amb un canvi de ritme furiós i va passar per sobre de Moreno sense tenir miraments. Llavors va reaccionar Joaquim Rodríguez, al davant de tots els favorits, però ja va ser massa tard. Els 12 segons de bonificació que es va endur el de Parets van ser poc premi al seu esforç.

L'etapa, com era previsible, va ser apassionant. Amb quatre ports puntuables de quarta categoria, els ciclistes no van parar de pujar i baixar tot el dia. Això va propiciar una primera escapada perillosa, amb el barceloní Alberto Losada, company també de Rodríguez. Aquest primer grup va quedar enrere, però la guerra al capdavant del pilot no es va aturar. A 78 quilòmetres de l'arribada, el francès Christophe le Mevel (Garmin), tercer en la general, es va colar amb un grup d'onze ciclistes que ràpidament va fer forat. El Saxo Bank d'Alberto Contador es va veure obligat a prendre les regnes del pilot. Amb tot, Le Mevel va ser durant una bona estona el líder virtual del Giro. La diferència, però, no va anar gaire més enllà dels 2 minuts. En els últims 30 quilòmetres, l'anarquia es va apoderar dels onze escapats. Dani Moreno va marxar primer i el lituà Konovalovas (Movistar) el va atrapar més tard. L'escapada va quedar engrunada i el pilot ho va aprofitar per llançar-se sobre uns ciclistes, Le Mevel inclòs, molt desgastats.

El salt de Gadret en l'últim quilòmetre va agafar a contrapeu Michele Scarponi, Vincenzo Nibali i Alberto Contador, que també aspiraven, encara que fos secretament, a guanyar aquesta etapa. Rodríguez ho va intentar i li va faltar terreny.

CLASSIFICACIONS

11a etapa
1r John Gadret (AG2R)
3h33:11
2n Joaquim Rodríguez (Katiuxa)
m.t.
3r Giovanni Visconti (Farnese)
m.t.
4t José Serpa (Androni)
m.t.
5è Alberto Contador (Saxo Bank)
m.t.
General
1r Alberto Contador (S. Bank)
40h37:51
2n Kanstanstin Sivtsov (HTC)
a 0:59
3r Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 1:21
4t Christophe Le Mevel (Garmin)
a 1:28
18è Joaquim Rodríguez (Katiuxa)
a 3:22
67è Alberto Losada (Katiuxa)
a 36:53
102è Josep Jufré (Astana)
a 57:10

Purito: «No he tingut bones sensacions»

«Ho sento per Dani Moreno, ja que mereixia aquesta victòria i per un moment l'he vist guanyador.» Rodríguez, després d'entrar segon a la línia d'arribada, va preferir recordar primer la malastrugança del seu company del Katiuxa abans de valorar el seu segon lloc. «Quan m'he adonat que el pilot havia remuntat, he provat de fer el meu esprint, però durant l'etapa no havia tingut bones sensacions i m'ha faltat convicció al final.» La bonificació i l'esprint final han permès al català avançar del 22è al 18è lloc de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)