Més esport

CURSES DE MUNTANYA

La I Marxa dels Dips ja té 400 inscrits

Substitueix la Montserrat-Reus i es correrà dissabte amb 55,6 quilòmetres de recorregut

Més de 400 persones s'han apuntat a la I Marxa dels Dips, que es disputarà dissabte organitzada pel Club Excursionista Reddis amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis involucrats i amb el Consorci Serra de Llaberia. La prova, inclosa en la copa Catalana de Caminades de Resistència, constarà de 55,6 km per la Serra de Llaberia amb 3.500 m de desnivell i tindrà com a punt de sortida i d'arribada Pratdip (començarà a les 6 del matí i el límit d'arribada serà a les 12 de la nit). Durant tot el recorregut, però, els participants passaran també pel terme municipal de Colldejou, per Llaberia (terme municipal de Tivissa), per la Fou (terme municipal de Capçanes) i pel poble de Vandellòs. A Pratdip s'hi establirà el control central, ja que el recorregut hi passa fins a quatre vegades, entrant i sortint del poble per diferents punts. La Marxa dels Dips pren el relleu de la desapareguda Montserrat-Reus. L'aturada d'aquesta marxa va venir motivada per l'augment dels trams asfaltats del recorregut, que feien impossible que computés dins el circuit català de marxes de resistència. Un dels punts a tenir en compte és el pacte que el CE Reddis ha signat amb el consorci i que estableix que la marxa no passarà per les zones de nidificació d'espècies com ara l'àliga cuabarrada.

Què és un Dip?

El Dip és un ésser caní mitològic. La llegenda diu que és un gos vampir, un enviat del diable que viu de xuclar la sang d'altres éssers i que, de nit, es poden veure els seus ulls demoníacs entre els boscos de la zona. Pratdip deu el seu nom a aquesta llegenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)