Tennis

TENNIS

ROLAND GARROS

Nadal pateix com mai abans en l'estrena

Per primera vegada a París necessita cinc sets per accedir a la següent eliminatòria

El gegant nord-americà John Isner presenta batalla al pentacampió durant quatre hores

«Ha estat molt difícil», asseverava Rafa Nadal després de quatre hores i un minut suant de valent a la pista Philippe Chatrier de Roland Garros. Poc es podia pensar el pentacampió que John Isner, un gegant de 2,06 metres d'alçada i servei demolidor però limitat en el joc sobre terra batuda, complicaria fins gairebé a l'abisme el debut en el seu torneig talismà. De fet, per primera vegada a París el tennista de Manacor va necessitar cinc sets per poder guanyar: 6-4, 6-7 (7-2), 6-7 (7-2), 6-2 i 6-4. «Prefereixo guanyar en tres sets –va admetre Nadal– però cal ser positius i potser aquest partit em servirà per al futur», afegia. I aquest futur més immediat es diu Pablo Andújar, que serà el seu pròxim rival.

El primer set, resolt en 46 minuts i un únic trencament favorable a Nadal, va ser prou definitori de com es plantejaria el duel. Isner, a pesar de l'evident limitació a l'hora de moure's sobre l'argila, en va tenir prou amb un servei capaç de colpejar a 232 km per hora i les constants pujades a la xarxa –va caçar un munt de boles amb els seus braços inacabables– per posar en dificultats el rei de la terra batuda. «El seu servei és gairebé imparable», destacava Nadal. Tot i això, el número u mundial va mostrar-se més erràtic del que és habitual fins a acumular 27 errors no forçats. A més, va estar especialment espès a l'hora d'afrontar els desempats del segon i tercer set, que van caure del costat d'Isner. «És on se m'ha embolicat el partit», va advertir el de Manacor. Tot i això, el seu inesgotable físic va tornar a aparèixer per redreçar la situació en el quart i cinquè set (6-2 i 6-4) i evitar el desastre. Un fet que va contrastar amb el defalliment del seu rival, que va acabar prenent pastilles de sal per al cansament.

Murray, fàcil; Almagro, fora.

Molta menys feina va tenir el quart favorit, Andy Murray, per resoldre l'estrena contra el francès Éric Prodon –procedent de la prèvia–, del qual va desfer-se en menys de dues hores (6-4, 6-1 i 6-3). En la segona eliminatòria, el britànic tornarà a tenir un rival assequible, l'italià Simone Bolelli. Altres favorits, com ara Robin Soderling –finalista del torneig el 2009 i 2010–, Jürgen Melzer i Fernando Verdasco, també van avançar, mentre que la principal sorpresa de la jornada pel que fa al quadre masculí va ser la derrota de Nicolás Almagro contra el polonès Lukasz Kubot (3-6, 2-6, 7-6, 7-6 i 6-4).

Xaràpova debuta amb triomf i cau Ivanovic

Maria Xaràpova manté viu el desig d'alçar el Roland Garros per primer cop després de derrotar la croata Mirjana Lucic per un contundent 6-3 i 6-0 en menys d'una hora de joc. Una altra de les grans, la cap de sèrie número dos i finalista en dues ocasions, Kim Clijters, tampoc va patir gaire per desfer-se de la bielorussa Iakimova. La gran sorpresa de la jornada la va signar la sueca Johanna Larsson, que va eliminar la sèrbia Ana Ivanovic, exnúmero 1 del món i campiona del torneig francès el 2008. La vallesana Laura Pous Tió no va poder superar la primera eliminatòria i va caure a les mans de la romanesa Alexandra Dulgheru. Una altra que no va tenir una estrena reeixida va ser la francesa Virgine Razzano, que ha participat en el torneig a petició del seu xicot que va morir fa pocs dies a causa d'un tumor cerebral, i va perdre contra Jarmila Gajdosova. Avui, l'actual número u, la danesa Caroline Wozniacki, trepitjarà la sorra Philippe Chatrier per batre's amb la canadenca Wozniak. Mentre que la mallorquina Núria Llagostera també debutarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)