GOLF

CHALLENGE TOUR

Excel·lent fi de festa

El gironí Jordi Garcia Pinto obté a Bèlgica el seu millor resultat fins ara en el Challenge Tour

El golfista del Golf Girona continua progressant i tanca el torneig amb un setzè lloc

Ni tant sols l'any 2009, que va seguir bona part del campionat, el jove Garcia Pinto havia obtingut una setzena posició en un torneig del Challenge Tour. En les dues jornades finals, el jugador del Golf Girona va minimitzar les errades (ahir només es va sumar dos bogeys) i va tancar la jornada amb un excel·lent -3 que li va fer guanyar disset posicions més en la taula final, escalant fins a la setzena i tancant el seu torneig amb un -2. En el recorregut d'ahir, Garcia Pinto va fer fins a cinc birdies. El vencedor del torneig va ser l'australià Andrew Tampion, que, amb una extraordinària jornada final (-6), va assaltar el lideratge i es va fer seu el triomf final. Jordi Garcia Pinto, a més, va deixar enrere al final, el castellonenc Jordi Garcia, que s'havia mantingut fins llavors com el millor golfista espanyol del torneig.

Garcia Pinto, jove promesa del golf català, va irrompre l'any 2008 en el circuit professional amb només 18 anys. En pocs mesos es va guanyar la targeta per disputar una bona colla de tornejos del circuit challenge, amb un global poc reeixit que el va deixar sense targeta. Va ser el moment en què el jugador del Golf Girona es va voler prendre amb més calma el golf professional i va recentrar-se en els seus estudis de dret. Al llarg d'aquests tres anys, Garcia Pinto ha jugat deu tornejos del Challenge Tour (set el 2009 i dos l'any passat), a més de tres de l'European Tour (1 el 2009, en el PGA Catalunya de Caldes de Malavella i un el 2008 i el de fa 15 dies a Mallorca). D'entre els del circuit satèl·lit els dos més reeixits van ser el Kärnten Golf, del juny del 2009, data en què es va situar en la 24a posició final, i l'Allianz de Lió del juliol de l'any passat, quan es va classificar com a 22è. La setzena posició aquest cap de setmana a Bèlgica li ha permès embutxacar-se 2.160 euros.

CLASSIFICACIÓ

NOM 1 2 3 4 TOTAL 1r A. Tampion 70 72 72 66 -8 2n O. Whiteley 68 72 70 71 -7 3r B. Chapellan 74 70 73 65 -6 - C. Brazillier 74 68 69 71 -6 - J.F. Lima 72 71 67 72 -6 - R. Santos 68 73 68 73 -6 16è J.G. Pinto 75 71 71 69 -2