Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA

Natàlia Rodríguez s'apunta als 5.000 metres a Mataró

El debut de la tarragonina serà una de les atraccions de la reunió

Quiñónez, Quesada i Castells, altres protagonistes de la jornada

La tarragonina Natàlia Rodríguez (Nàstic), la millor atleta catalana les dues últimes temporades, serà la gran atracció en el campionat de Catalunya, que es disputa diumenge conjuntament amb el míting Ciutat de Mataró i amb l'organització a càrrec del CA Laietània. La medallista de bronze en els 1.500 m de l'europeu de Barcelona competirà aquest cop en una distància superior, els 5.000 m, després d'un hivern en què ha afrontat la campanya de cros. Sense marca acreditada en aquesta prova, Natàlia mesurarà el seu nivell actual tot just en l'inici de la campanya a l'aire lliure amb Jacqueline Martín (Barça) i l'etíop Freiwat Goshu com a principals rivals.

Altres noms destacats de l'atletisme català seran a la capital maresmenca, com ara Jackson Quiñónez (110 m tanques), Miquel Quesada (800 m), Berta Castells (martell), Eva Arias (obstacles) i els marxadors Beatriz Pascual i Jesús Ángel García Bragado. María Vasco, amb seqüeles d'una lesió, no confirmarà fins a última hora si pot competir a Mataró. De fora del Principat, destaca la participació del discòbol canari Mario Pestano, un habitual en la cita mataronina. El campionat, però, suposarà més que mai un magnífic aparador per a les noves generacions d'atletes catalans. Sigui per lesions o per altres circumstàncies, algunes de les vaques sagrades de l'atletisme català –Morató, Pla, Castillejo, Lamdassem, Estévez, Ríos i Blanco– estan pagant aquest curs la ressaca de l'europeu de Barcelona. En canvi, no faltaran a Mataró joves internacionals que ja van competir en l'europeu com ara els velocistes Plácida Azahara Martínez, Ruben Pros, Marc Orozco i Laia Forcadell, l'especialista d'obstacles Àngel Mullera i la saltadora de perxa Anna Pinero. I d'altres encara més joves, però que ja han estat internacionals en categories inferiors, com ara el fondista Abdelaziz Merzougui, els saltadors de perxa Albert Vélez i Dídac Salas, la d'alçada Clàudia Garcia i la llançadora de martell Laura Redondo. Per part de l'afició local, destaca la participació de Mari Carmen González, que aspira al seu quart títol consecutiu de 800 m, la saltadora de perxa Marta Cot i el fondista Marc Roig. En doble sessió de matí i tarda en total hi haurà més de set hores d'atletisme català de primer nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)