Tennis

TENNIS

ROLAND GARROS

Nadal respon quan toca

Accedeix a les semifinals retrobant-se amb les bones sensacions contra Robin Soderling

Andy Murray serà l'últim escull del de Manacor per jugar la seva sisena final a París

Rafa Nadal
PRIMER FAVORIT
«Estic content per la concentració que he demostrat durant tot el partit i com he respost»
«Me'n vaig feliç per haver recuperat el que normalment és meu»
«Ara cal continuar amb el cap ben fred. No s'ha guanyat res encara»
Andy Murray
QUART FAVORIT
«Em sorprèn estar a les semifinals perquè no he jugat bé fins ara. Però això suposa un bon senyal
per a mi»

Rafa Nadal va oferir la seva versió de pentacampió de Roland Garros per tal d'imposar-se ahir a Robin Soderling i classificar-se per sisena vegada en la seva carrera a les semifinals del torneig. Un triomf segellat en tres sets, 6-4, 6-1 i 7-6 (7-3), i poc més de dues hores i mitja de joc, que va esvair molts dels dubtes que havien acompanyat el de Manacor durant els anteriors partits. «He jugat molt millor que altres dies, per moments molt bé», va destacar un cop resolt el matx contra el suec, tot un punt d'inflexió tractant-se del finalista en les dues últimes edicions i l'únic que ha pogut guanyar-lo sobre la terra batuda de París en els darrers sis anys (vuitens de 2009). El pròxim escull serà Andy Murray, botxí de l'argentí Juan Ignacio Chela en l'altre partit de quarts de la jornada (7-6, 7-5 i 6-2). D'aquesta manera, les semifinals masculines del segon Gran Slam de l'any, que es disputaran demà, comptaran amb els quatre primers favorits, ja que en l'altre duel topen Novak Djokovic (2) i Roger Federer (3).

El campió convenç des de l'inici.

Conscient que l'ocasió requeria pujar un graó respecte al joc exhibit fins ara a París, Nadal va aparèixer a pista molt mentalitzat. De fet, va arrencar amb dos trencaments a favor que li van permetre avançar-se per 3-0. La mobilitat del número u mundial i el seus precisos cops de dreta s'imposaven a la potència de Soderling, reforçada enguany pel canvi de boles amb les quals es juga el torneig. Un domini que va tocar sostre guanyant vuit jocs consecutius entre el segon set, segellat amb un clar 6-1, i l'inici del tercer (2-0). A partir d'aquí, el suec va despertar per tal de reequilibrar el joc, però ja era massa tard. El màxim que aconseguiria seria arribar fins al desempat, en el qual la col·lecció de cops guanyadors de Nadal va acabar de tancar el matx.

Al de Manacor l'espera demà Murray, al qual va superar recentment en les semifinals de Montecarlo (6-4, 2-6 i 6-1). Tot i això, l'escocès sempre és un rival dur, capaç de ressorgir i plantejar batalla en qualsevol moment, tal com es va observar ahir contra Chela. Va salvar tres pilotes de set en el primer, que va acabar guanyant (7-6) després de remuntar un 2-5. L'equilibri va tornar a definir el segon set, que tornaria a caure del cantó de Murray. A partir d'aquí, l'escocès ja va trobar menys resistència a l'hora de resoldre l'accés a semifinals, que ja suposa la seva millor actuació a Roland Garros.

RESULTATS

HOMES (quarts)
Nadal (1) venç Soderling (5)
6-4 6-1 7-6
A. Murray venç J.I. Chela
7-6 7-5 6-2
DONES (quarts)
Xaràpova (7) venç Petkovic
6-0 6-3
N. Li (6) v. V. Azarenka (4)
7-5 6-2

Maria Xaràpova i Na Li completen les semifinals femenines

Els emparellaments de semifinals del quadre femení, programats per avui, es van completar amb l'accés de Maria Xaràpova (imatge) i Na Li. La siberiana, que ja ha igualat la seva millor actuació a Roland Garros (2007), es va imposar ahir a l'alemanya d'origen bosnià Andrea Petkovic per 6-0 i 6-3. L'inici del duel va ser un passeig per a Xaràpova, que es va adjudicar els vuit primers jocs consecutius en només 52 minuts. A partir d'aquí, Petkovic, que durant aquesta última setmana s'havia guanyat al públic local amb els seus balls sobre la pista, va reaccionar per tal d'equilibrar el joc sobre la pista. Tot i això, Xaràpova va mantenir el cap fred per tal de resoldre el matx amb força comoditat i segellar l'accés a semifinals contra Li, la primera jugadora asiàtica que accedir a aquesta fase a París des de la japonesa Kimiko Date-Kumm el 1995. La xinesa va tornar a la constància i fiabilitat del seu joc per deixar enrere a la quarta favorita, la bielorussa Victoria Azarenka, en dos sets (7-5 i 6-2). En aquest segon, només cometria tres errors no forçats pels 11 de la seva rival.

El júnior Oriol Roca, en els quarts

El barceloní Oriol Roca s'ha erigit en una de les revelacions del quadre júnior de Roland Garros arribant fins als quarts arrencant des de la fase prèvia. Ahir va escombrar el brasiler João Pedro Sorgi per un doble 6-1, i avui topa amb l'austríac Dominic Thiem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)