Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA

Abdelaziz Merzougui, en estat de gràcia

El jove atleta lleidatà s'imposa en els 1.500 metres després d'un emocionant esprint a Mataró

Natàlia compleix en els 5.000 m i Quintanal arriba als 27 títols entre els concursos de pes i disc

Natàlia Rodríguez
CAMPIONA DE 5.000 METRES
«Aquesta prova m'haurà anat bé per agafar una mica de nervi amb vista els entrenaments i anar preparant els 1.500 m per al mundial de Daegu»
Jackson Quiñónez
CAMPIÓ DE 110 M TANQUES
«Estic molt content. Era tot just el meu debut i m'he trobat molt bé tot i competir al matí i després d'haver entrenat dissabte al vespre»
«M'he notat molt bé damunt de la tanca, amb continuïtat, amb ritme i solt de cames»
Miquel Quesada
CAMPIÓ DE 800 METRES
«Sempre s'ha de valorar la consecució d'un campionat de Catalunya i el ritme d'1:49 no està gens malament en aquest punt de la temporada»

Abdelaziz Merzougui, de només 19 anys, és un dels valors a l'alça de l'atletisme català i estatal. Dimecres en el míting de Huelva va esmicolar en onze segons el seu registre personal en 3.000 m obstacles (8:22.01) per acreditar la mínima per al mundial de Daegu (Corea del Sud) i ahir va esgarrapar un parell de segons més a la seva plusmarca de 1.500 m (3:41.52) per emportar-se el títol de campió de Catalunya i a la vegada el del míting de Mataró. El company d'entrenaments d'Ayad Lamdassem, establert a Lleida, va ser el més fort a la línia d'arribada i va deixar enrere els kenyans Korir i Kandie, que van marcar el ritme durant tota la prova, en una de les finals més emocionants de la reunió organitzada pel Laietània.

Si Merzougui, vigent campió europeu júnior de cros, és un valor de futur de l'atletisme català, la millor especialista del país els últims temps és Natàlia Rodríguez, que també va deixar empremta de la seva qualitat a la capital maresmenca. La tarragonina, medallista de bronze en 1.500 m de l'europeu, va fer una primera i puntual incursió en els 5.000 m per emportar-se el títol català. «He anat una mica perduda, però estic molt contenta del resultat», va explicar Natàlia, que va fer bona part de la prova rellevant-se amb Jacqueline Martín. La victòria absoluta, però, va ser per a l'etíop Goshu. Algunes de les actuacions més valuoses de la reunió van ser tot just al final del programa. La marxadora de Viladecans Beatriz Pascual es va tornar a emportar el premi a la millor marca –segons la taula internacional– pels 21:32.18 en els 5 quilòmetres, seguida per Júlia Takacs. També van destacar els 8:27.70 del lloretenc Àngel Mullera en els obstacles, que va fer bona part de la prova en solitari.

Capítol a part mereix la reu-senca Irache Quintanal, que amb el doblet en pes i disc ja acumula 27 títols i figura al capdavant del rànquing en l'historial del campionat. També va repetir doblet, però en les proves de velocitat, la blaugrana Plácida Azahara Martínez. Mica en mica el sabadellenc Miquel Quesada intenta recuperar el nivell d'altres temporades i ahir va fer un pas endavant en la consecució del seu cinquè títol català de 800 m.

Redondo desbanca Castells.

Una de les sorpreses del campionat va arribar tot just al final de la sessió matinal. Berta Castells (València TiM), intocable en competicions d'àmbit estatal i amb sis títols catalans al seu palmarès, va haver de claudicar davant una Laura Redondo a l'alça. La llançadora blaugrana, que últimament fa un rècord personal cada competició, va marcar la pauta des de la segona temptativa (66,19 m). La de Torredembarra va reaccionar a última hora, però va arribar a uns 65,36 m insuficients per desbancar la nova campiona. Si no és per causa major on no hi ha possibilitat de sorpresa és en els 110 m tanques, on Jackson Quiñónez (FC Barcelona) és molt superior a qualsevol altre rival. Ahir en va deixar constància en superar el segon classificat per més d'un segon de diferència amb uns prometedors 13.83 tot just en la primera prova del curs. Tant Quiñónez com Castells, però, tenen un llarg recorregut fins arribar al mundial de Daegu (Corea del Sud), que no es disputa fins a final del mes d'agost.

De la sessió matinal també van destacar els rècords catalans júniors de Clàudia Garcia en alçada (1,81 m) i de Beatriz Caspar en obstacles (10:47.54), en aquest cas també promesa. La marca més valuosa de la primera sessió va ser altre cop per al gegant canari Mario Pestano, que va tornar a deixar petja del seu potencial en el cercle de disc de Mataró, amb quatre llançaments vàlids per sobre dels 60 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)