Ciclisme

CICLISME

DAUPHINÉ LIBÉRÉ

Primer avís de Purito

El català queda a sis segons de la victòria en la primera etapa

Van den Broeck es llueix i estrena el seu palmarès

Joaquim Rodríguez
KATUIXA
«Em torno a quedar a prop de la victòria, i aquest any no és el primer cop. He fet una bona etapa, però, per mi, no compten les bones posicions, sinó les victòries»
«Quan ha començat la pujada he provat de recuperar terreny a Van den Broeck per intentar guanyar l'esprint, però el belga ja estava massa lluny»

Joaquim Rodríguez (Katuixa) ja havia avisat abans de l'inici de la Dauphiné Libéré que estava disposat a guanyar en aquesta cita les etapes que se li van resistir en el Giro d'Itàlia. Ahir, en la primera etapa, encara no va assolir aquest propòsit, però el ciclista català ja va posar de manifest que no pensa esperar ni un minut a intentar-ho. Dit i fet. Purito va anar a la cacera de Jürgen van den Broeck (Omega), que va ser l'únic resistent de l'atac que Kanstantsin Siutsou (HTC) havia llançat en l'inici de l'ascensió a Saint Pierre de Chartreuse, on estava situada la meta. El belga, però, havia obert un forat massa gran i va arribar a la meta amb sis segons d'avantatge respecte del ciclista de Paret del Vallès, que finalment es va haver de conformar amb la segona posició. L'exhibició de Van den Broeck li va reportar la seva primera victòria com a professional.

Després del pròleg, la primera etapa presentava un recorregut de 144 quilòmetres amb final a un port de segona categoria (7,4 km i 4,8% de pendent). Duque (Cofidis), Vandousselaere (Omega) i Jérôme (Europcar) van protagonitzar l'escapada del dia, que va arribar a assolir un avantatge de més de cinc minuts. El Rabobank va posar fi a la tolerància inicial del pilot i es va posar a treballar per defensar el lideratge de Lars Boom. Els escapats van deixar de ser-ho a 10 quilòmetres de l'arribada. El protagonisme es va desplaçar llavors a Siutsou, que en el seu atac al port final va arrossegar Voeckler (Europcar) i Van den Broeck. El belga els va deixar clavats i va aconseguir la seva primera victòria com a professional, malgrat que va debutar el 2003. Vinokourov (Astana) va rellevar Boom en el lideratge de la general, en la qual Purito ocupa el vuitè lloc.

CLASSIFICACIONS

Segona etapa
1r J. Van den Broeck (Omega)
3h36:42
2n J. Rodríguez (Katuixa)
a 6
3r C. Evans (BMC)
a 7
4t A. Vinokourov (Astana)
m.t.
5è N. Roche (AG2R)
m.t.
6è E. Boasson (Sky)
a 9
7è G. Thomas (Sky)
m.t.
8è T. Pinot (FCJ)
a 13
31è J.A. Flecha (Sky)
a 58
General
1r A. Vinokourov (Astana)
3h43:09
2n J. Van den Broeck (Omega)
a 5
3r C. Evans (BMC)
a 7
4t B. Wiggins (Sky)
a 11
5è E.B. Hagen (Sky)
a 13
6è N. Roche (AG2R)
a 17
7è J. Brajkovic (Radioshach)
a 20
8è J. Rodríguez (Katuixa)
a 23
21è J.A. Flecha (Sky)
a 1:04
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)