Atletisme

ATLETISME

Amenaça per a Castells

Redondo trenca una ratxa de vuit d'anys d'imbatibilitat de la llançadora de martell

L'atleta del València no perdia contra una rival estatal des de l'abril del 2003

Castells més alts han caigut devia pensar Laura Redondo a l'hora d'afrontar el concurs de martell del campionat de Catalunya Open a Mataró. I no li faltava raó. La seva progressió i determinació van tenir premi, i l'atleta del FC Barcelona va ser capaç d'escalar un mur que cap altra llançadora estatal havia franquejat des de feia més de vuit anys. Concretament, vuit anys i quaranta-set dies són els que Berta Castells s'ha mantingut imbatible per a qualsevol especialista estatal. Una fita que honora la guanyadora (Redondo), però especialment l'aquest cop destronada i que veu amenaçada la seva supremacia (Castells).

Per veure la llançadora de Torredembarra superada per qualsevol atleta estatal s'ha de retrocedir fins al 19 d'abril del 2003, en el míting d'Alfàs del Pi (Marina Baixa). L'aleshores recordista Dolores Pedrares va aconseguir la victòria amb 62,57 m, mentre que Castells, que només tenia 19 anys, va ocupar el tercer lloc, amb 59,49 m. Des d'aquesta reunió, la torrenca ha anat acumulant victòria rere victòria i en el seu palmarès ja comptabilitza vuit títols estatals absoluts i sis de catalans. Una ratxa que es va estroncar diumenge a Mataró. Redondo va fer el millor concurs de la seva vida i va allargar la seva marca personal fins a 66,19 m, mentre que Castells, tot i estar a un nivell correcte en aquest punt de la temporada, es va quedar en 65,36 m.

L'atleta del València TiM, de 28 anys, va encaixar la derrota amb esportivitat, va felicitar la nova campiona catalana, però també va tenir el seu punt d'orgull. «Tot just estem començant. No ho podia tenir sempre tan fàcil», va etzibar. I Redondo, tot i la gesta, va admetre que encara és un graó per sota de la recordista estatal. «Sabia que per quedar campiona no depenia tant de mi sinó del nivell en què estigués ella», va puntualitzar la blaugrana, que el mes vinent farà 24 anys.

Des de la seva eclosió en l'elit de l'atletisme estatal el 2003, Castells va tenir en Dolores Pedrares una gran rival fins al 2007. Però des de la retirada de la gallega, de ben segur que ha trobat a faltar una major competència en la resta d'especialistes estatals. Castells, un prodigi de talent i precocitat, no s'ha perdut cap gran campionat –europeus, mundials i Jocs Olímpics– des del 2002 i en el seu palmarès destaca el desè lloc que va aconseguir en l'europeu de Barcelona 2010. «Penso que aquesta nova rivalitat serà positiva per a totes dues: per a la Berta, per no adormir-se, i per a la Laura, per continuar progressant», assenyala Llorens Cassi, el tècnic de la nova campiona catalana. L'entrenador indica dos factors clau a l'hora d'explicar els progressos de l'atleta del Barça: «La seva evolució tècnica ha estat molt positiva i sembla que ara per ara controlem els continus problemes físics que arrossegava, especialment als genolls.» Respecte al curs passat, l'atleta blaugrana ha millorat en gairebé tres metres –de 63,49 a 66,19 m– el seu registre personal. Cassi confia més en les possibilitats de Redondo que la pròpia atleta. «En entrenaments està llançant al voltant del rècord estatal [els 69,36 m de Castells] i, per tant, no és desgavellat pensar en la mínima per al mundial de Daegu (69,00 m)», destaca el tècnic, engrescat amb aquest nou panorama.


Cassi: «La rivalitat serà positiva per a totes dues: per a la

Berta, per no adormir-se, i per a la Laura, per progressar»

DUES DERROTES

19 d'abril de 2003 (Alfàs del Pi)
1a Dolores Pedrares
62,57 m
3a Berta Castells
59,49 m
5 de juny de 2011 (Mataró)
1a Laura Redondo
66,19 m
2a Berta Castells
65,36 m
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)