Ciclisme

CICLISME

DAUPHINÉ LIBÉRÉ

Rodríguez: «Va per tu, Xavi»

El ciclista de Parets Joaquim Rodríguez (Katiuixa) va imposar-se ahir en l'etapa reina de la Dauphiné Libéré en arribar en solitari a la meta del Collet d'Allevard, el port més dur de tota la volta, amb un desnivell mitjà superior al 8% durant més d'11 quilòmetres. Rodríguez va dedicar el triomf al seu amic i company de professió Xavi Tondo, mort el mes passat en un accident, amb unes paraules emotives sota la pancarta: «Va per tu, Xavi.»

Rodríguez, molt afectat durant el Giro quan li van donar la notícia de la mort de Tondo, va proposar-se dedicar-li una etapa amb una victòria de prestigi. Va estar a punt d'aconseguir-ho a les arribades alpines de Macugnaga (5è) i Sestriere (3r). A la Dauphiné també semblava de pega, ja que en la primera arribada va ser superat per Van den Broeck.

Ahir, però, ningú es va interposar en el seu camí cap a la glòria. L'equip del líder, l'Sky de Bradley Wiggins, va fer una feina excel·lent de control del pilot i de les diferents escapades. Tots els favorits van arribar plegats als últims deu quilòmetres. Rodríguez va arrancar quan en faltaven sis. Vinokurov va intentar seguir-lo, però va fracassar.

Amb el triomf, Rodríguez es va situar sisè en la general i avui té una altra oportunitat excel·lent per mirar de guanyar l'etapa.

6a etapa
1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
2n Robert Gesink (Rabobank)
a 0:31
3r J. Van den Broeck (Lotto)
a 0:39
4t Christophe Kern (Europcar)
a 0:41
General
1r Bradley Wiggins (Sky)
23h16:11
2n Cadel Evans (BMC)
a 1:26
3r A. Vinokurov (Astana)
a 1:52
4t J. Van den Broeck (Lotto)
a 2:13
5è Christophe Kern (Europcar)
a 2:52
6è J. Rodríguez (Katiuixa)
a 3:01
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)