Tennis

TENNIS

WIMBLEDON

Test d'altura aprovat amb nota

Nadal cedeix el primer set contra Delpo, però passa als quarts de final amb solvència

Djokovic, Federer, Murray i Feli també compleixen i Ferrer torna a caure a vuitens

La jornada festiva dominical va donar pas a un dilluns intensíssim amb un programa carregat amb tots els duels de vuitens de final. La lògica del rànquing es va imposar en el quadre masculí, mentre que el femení va rebre una important sacsejada amb l'eliminació de les germanes Williams, les grans protagonistes de les últimes edicions. Rafa Nadal, en canvi, va aprovar amb nota el primer test seriós en la seva defensa del títol. L'argentí Juan Martín del Potro va fer valer les seves credencials d'exnúmero 4 del circuit per pispar el primer set al tennista manacorí. El nord-americà Mardy Fish va impedir que en els quarts de final es torni a veure les cares amb el finalista del curs passat, el txec Tomas Berdych. La resta de principals caps de cartell també van complir amb el seu paper de favorits. Djokovic no va trobar gaire oposició en Llodra, mentre que Federer, com Nadal, va cedir el primer set del torneig contra Iujni, que només va oferir resistència en el parcial inicial.

L'eliminatòria de quarts de final tindrà dos jugadors sense la condició de caps de sèrie: Feli López i Bernard Tomic. El de Toledo accedirà a aquesta volta per tercera vegada. El 2005 i el 2008 els seus botxins van ser Lleyton Hewitt i Marat Safin, i aquest cop se les heurà amb l'ídol local, l'escocès Andy Murray. López va fer gala del servei més efectiu del torneig –acumula cent aces en quatre partits– i el seu bon rendiment sobre herba per remuntar el vol quan estava literalment contra les cordes contra el polonès Lukasz Kubot, un bon especialista en dobles provinent de la prèvia. Amb dos sets i un 5-6 en contra, el de Toledo va salvar dues pilotes de partit i es va adjudicar el tercer parcial en el desempat. «Guanyaré aquest partit», va proclamar el deixeble de Pato Clavet, que no va desaprofitar l'oportunitat de capgirar el duel en cinc sets. Pel seu cantó, el jove australià Bernard Tomic, de només 18 anys, continua embalat i ja ha arribat als quarts de final després de superar el belga Malisse. Djokovic ja l'espera. Qui no va poder complir el seu repte va ser el xabià David Ferrer, que va topar amb un Jo-Wilfred Tsonga molt ambiciós i molt ben preparat per a la cita londinenca.

RESULTATS

HOMES (Vuitens de final)
Nadal (1) a Del Potro (24)
7-6 3-6 7-6 6-4
Djokovic (2) a Llodra (19)
6-3 6-3 6-3
Federer (3) a Iujni (18)
6-7 6-3 6-3 6-3
Murray (4) a Gasquet (17)
7-6 6-3 6-2
Fish (10) a Berdych (6)
7-6 6-4 6-4
Tsonga (12) a Ferrer (7)
6-3 6-4 7-6
Tomic a Malisse
6-1 7-5 6-4
López a Kubot
3-6 6-7 7-6 7-5 7-5
DONES (Vuitens de final)
Cibulkova (24) a Wozniacki (1)
1-6 7-6 7-5
Azarenka (4) a Petrova
6-2 6-2
Xaràpova (5) a Peng (20)
6-4 6-2
Kvitova (8) a Wickmayer (19)
6-0 6-2
Bartoli (9) a S. Williams (7)
6-3 7-6
V. Williams (23) a Pironkova (32)
6-2 6-3
Lisicki a Cetkosva
7-6 6-1
Paszek a Pervak
6-2 2-6 6-3

ORDRE DE JOC

Adéu de les Williams en el quadre femení

La jornada de dilluns va suposar tota una sacsejada en el quadre femení, que va veure com s'acomiadaven de l'All England Club les germanes Serena i Venus Williams, guanyadores de nou títols en les últimes onze edicions de Wimbledon, i de la número u del rànquing, Caroline Wozniacki, que continua sense poder accedir als quarts de final del torneig londinenc. Serena, la petita de les Williams, va topar amb la millor versió de Marion Bartoli i va sucumbir després d'haver salvat fins a quatre pilotes de partit. Menys resistència va oferir Venus, que en cap moment es va sentir còmode contra la jove búlgara Tsvetana Pironkova, que el curs passat ja va ser semifinalista. Wozniacki va cedir en tres sets contra l'eslovaca Dominika Cibulkova, que en els quarts de final se les heurà amb la russa Maria Xaràpova, l'única supervivent en el quadre que ja ha tastat la glòria a Wimbledon (2004).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)