Més esport

ESCACS

Arrenca l'Obert de Torredembarra

La tretzena edició del torneig internacional es disputarà a partir de demà per quart cop consecutiu al palau Sant Jordi

L'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra celebra aquest estiu la seva tretzena edició, consolidat com un dels referents de la demarcació de Tarragona en el Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs 2011. El torneig es disputarà per quart any consecutiu al Pavelló Municipal d'Esports Sant Jordi i torna a superar els cent jugadors inscrits (en aquest moments ja n'hi ha 105), una xifra que es va aconseguir per primer cop en la darrera edició. La inscripció es tanca aquest dijous 30 de juny.

El campionat s'iniciarà el dissabte 2 de juliol, a les 16.30 h i es disputarà una ronda diària a la mateixa hora, excepte en la novena i darrera ronda, el diumenge 10 de juliol, quan les partides començaran a les 9.30 h. Quan acabi, al voltant de les dues del migdia es farà el lliurament de premis. El ritme de joc serà de 90 minuts més 30 segons d'increment per cada jugada. El torneig manté els premis, un gran esforç gràcies sobretot al suport de l'Ajuntament de Torredembarra i la Generalitat de Catalunya.

El Gran Mestre Internacional ucraïnès Víctor Moskalenko partirà com a número ú del rànquing i defensarà el títol aconseguit en la darrera edició del torneig. Moskalenko tindrà com a grans rivals pel títol els Grans Mestres israelians Artur Kogan i Michael Oratovsky, el Gran Mestre cubà Aramis Álvarez i el també Gran Mestre català Josep Oms, que serà el jugador de més nivell del nostre país que pren part en el torneig. Tots quatre jugaran per primer cop el campionat. També hi participen guanyadors d'edicions passades com els Mestres internacionals Jordan Ivanov (Bulgària), Jorge González (Colòmbia) i Miguel Muñoz (Perú). Com cada any hi haurà una àmplia representació de jugadors tarragonins, catalans i també de l'Estat espanyol.

La inscripció finalitzarà el 30 de juny -excepte que se superi la capacitat de la sala de joc- i fins al moment ja hi ha inscrits de quinze països diferents, la xifra més alta de «banderes» obtinguda mai. Aquesta serà l'edició més forta del torneig internacional torrenc.

Durant la presentació de l'Open que s'ha dut a terme aquesta tarda, l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha destacat la gran tasca que desenvolupa el Club d'Escacs Torredembarra en l'organització d'un torneig que ja ha esdevingut un clàssic i que, a més del gran valor esportiu, també és una bona forma de promocionar la població.

Per la seva part, el president del Club d'Escacs, Gabriel Comes, ha ressaltat que el torneig serà tot un èxit, no només per la quantitat d'inscrits sinó per la seva qualitat (destaquen grans mestres, mestres internacionals, etc.).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)