Ciclisme

CICLISME

Roberto Heras guanya la ViPXTREM de BTT

L'exguanyador de la Vuelta a Espanya va cloure la cursa amb un temps de 6 hores i 30 minuts

L'èxit organitzatiu i de participants -400- situa la cursa en el calendari estatal d'alt nivell

El ciclista Roberto Heras, guanyador de la Vuelta a España i la Titan Desert en diverses ocasions, ha estat el primer classificat en la prova ViPXTREM celebrada aquest dissabte a les Muntanyes de Prades. El conegut esportista salmantí s'ha alçat amb el trofeu d'aquesta segona edició en haver realitzat els 138 km del recorregut -amb sortida i arribada a la zona poliesportiva de Vimbodí i Poblet- en un temps de 6 hores i 30 minuts. Els següents classificats han estat Christian Vázquez, veí de la Pobla de Mafumet i membre de C.B. Riudecols, i Jordi Garrido, de Montblanc i pertanyent a BTT Montblanc. Els cinc primers en arribar han fet un temps d'entre 7 h i 7 h 15 m.

En l'apartat femení, la primera en arribar a la meta ha estat Núria Laurco, de Granollers (Doctore-Alpcross), amb un temps de 8 hores i 44 minuts, seguida de Mariona Jordà, de Sabadell (Bicisprint) i de Carolina López, de Barcelona (Espaibici). Pel que fa als primers participants locals, el trofeu ha estat per als vimbodinencs Jordi Caixal i Esteve Puig, respectivament. També s'han lliurat trofeus al participant de menor edat, Roger Bergadà, que és veí de Santa Coloma de Queralt, i també al més gran, Carlos López. La resta de corredors han rebut tots una medalla. Dels 400 participants d'enguany, procedents d'arreu de Catalunya i també de l'Estat, un total de 60 no han pogut acabar la prova, atesa la duresa del recorregut, que a banda de la llargada tenia un desnivell ascendent acumulat de més de 3.000 metres. La sortida de la cursa s'ha dut a terme aquest dissabte a les 7 del matí, i el darrer corrredor ha arribat al poliesportiu passades les 9 del vespre.

ViPXTREM 2011 ha recorregut el magnífic entorn del Paratge Natural de Poblet i les Muntanyes de Prades, travessant nou municipis de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Baix Camp: Vimbodí i Poblet, Vallclara, Vilanova de Prades, Prades, La Febró, Vilaplana (la Mussara), Mont-ral (Farena i l'Aixàvega), Montblanc (Rojals) i l'Espluga de Francolí. L'arribada ha estat, novament, a Vimbodí i Poblet.

El lliurament dels trofeus als primers classificats -una copa de vidre realitzada i decorada al Museu del Vidre de Vimbodí- ha anat a càrrec de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, i del president del Club BBT Tarragona, Pep Cabestany, acompanyats de l'alcalde de la Febro, Sergi Cotilla, qui ha lliurat el trofeu a les guanyadores en la categoria femenina.

Suport de voluntaris i entitats.

L'alcalde de Vimbodí i Poblet ha volgut destacar expressament la bona tasca duta a terme per l'organització, els voluntaris i la resta de col·laboradors, amb el suport dels Mossos d'Esquadra en molts dels trams de la marxa. Tot plegat ha estat clau per a l'èxit d'una prova que, amb només dos anys d'història, s'ha convertit en un referent a Catalunya. Segons el president del Club BTT Tarragona, Pep Cabestany, l'èxit de participants i de suport a la ViPXTREM situa de manera clara la prova en el calendari de les curses de nivell que se celebren actualment a Catalunya i l'Estat.

En l'apartat de col·laboracions, també cal destacar el suport en l'organització del sopar el dia previ a la cursa, celebrat a la zona de les Fonts del Gorg, així com les actuacions del grup de grallers de Vimbodí i Poblet al pas del gruix de corredors per la vila, i del grup de grallers de l'Espluga de Francolí en un tram de la prova proper a aquesta localitat.

ViPXTREM és una iniciativa de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet (www.vimbodipoblet.cat) i del Club BTT Tarragona (www.btttarragona.com), amb la col·laboració d'empreses i entitats i dels ajuntaments dels municipis per on transcorre la cursa. La prova també compta amb el suport de la marca Costa Daurada, depenent del patronat de Turisme de la Diputació, i de nombrosos voluntaris del municipi i d'arreu.

Roberto Heras, esportista d'elit.

Amb la seva participació a la ViPXTREM, el conegut esportista de Salamanca, actualment abocat a les proves de BTT més reconegudes en l'àmbit nacional i internacional, no s'ha volgut perdre el que ja es considera una de les marxes en bicicleta de muntanya de més alt nivell a Catalunya. La presència d'Heras a la marxa es produeix pocs dies després que el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó hagi donat la raó al ciclista i hagi anul·lat la sanció que se li va imposar per presumpte dopatge a la Vuelta de 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)