Més esport

Kilian Jornet fa créixer més la llegenda

Curses de muntanya. El cerdà afegeix una altra fita a la seva brillant i prometedora trajectòria, la tercera Ultra Trail del Mont Blanc

La llegenda de Kilian Jornet no deixa de créixer. I és que si el mes de juny passat va passar a la història convertint-se en el primer corredor no americà que s'imposava en la Western States, la fita del cerdà d'aquest cap de setmana al Mont Blanc el situa en una altra dimensió del món de l'esport, i això que encara té 23 anys.

Jornet es va apuntar el tercer títol de l'Ultra Trail del Mont Blanc, una cursa d'ultrafons de 170 quilòmetres i un desnivell positiu de 9.700 metres que va guanyar després de córrer durant 20 hores, 36 minuts i 43 segons. I la primera reacció, dir que havia estat una cursa molt divertida i que estava molt content de compartir el podi amb dos amics –el basc Iker Carrera va ser segon a vuit minuts de Jornet i el francès Sebastien Chaigneau, tercer.

I això que a diferència del que sol ser habitual, Jornet no va liderar la cursa fins a la dissetena hora, a la vall de Trient, a Suïssa. Ja en la roda de premsa, Jornet va incidir en el seu missatge afirmant que el seu secret per ser ara mateix imbatible és “formar una sola unitat amb la muntanya, físicament i mentalment”, i que havia estat “una cursa de creixement personal”.

Dominador absolut des del 2008

Borja Sánchez

Kilian Jornet es va convertir el 2008 en el corredor més jove que guanyava l'Ultra Trail del Mont Blanc, amb 20 anys. També es va imposar en l'edició del 2009, mentre que la cursa de l'any passat es va suspendre per les males condicions climàtiques quan n'era el líder. Una llista que amenaça de créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)