Més esport

LLUÍS TABERNER

PRESIDENT CENTRE EXCURSIONISTA LLEIDA

“L'excursionisme té molt bona salut”

“Vam posar4 socis a l'Everest”

“L'excursionisme ha d'estar al marge de l'empresa”

Lluís Taberner presideix el Centre Excursionista de Lleida, un de les escasses entitats centenàries de la capital de Ponent i que, amb uns nou-cents associats, és la tercera entitat esportiva lleidatana en nombre de socis. Sobre l'entitat ha recaigut la celebració del centenari del primer congrés d'excursionisme de Catalunya.

Que representa aquesta data per a l'excursionisme lleidatà?

És molt important. És un reconeixement a la llarga tradició i al paper tan important que ha tingut l'excursionisme en aquestes terres.

Quines han estat les fites més importants d'aquest segle d'història?

Una de les principals i que potser no gaire gent de Lleida coneix és que el Centre Excursionista de Lleida va evitar l'enderroc de l'antic hospital de Santa Maria, l'any 1916. Els excursionistes eren una gent molt culta que tenia una gran estima pel patrimoni del país i això n'és una prova. També hem estat des de Lleida uns grans muntanyencs. El Centre Excursionista de Lleida va ser durant uns quants anys l'únic club del món que havia aconseguit tenir quatre dels seus membres dalt de l'Everest, en diferents expedicions. Ara ja no som els únics, és clar, perquè a l'Everest ja puja molt gent.

Quin és l'estat de salut de l'entitat, després de més d'un segle d'història?

Molt bona. Tenim prop d'un miler de socis, durant el darrer any hem crescut de manera important, i la secció jove i les sortides familiars són molt actives, cosa que ens garanteix un relleu generacional. El rocòdrom el tenim cada dissabte ple. L'escalada és un dels sectors que atreu gent més jove i canalla i cada vegada n'hi ha més. També el senderisme. En general, l'excursionisme gaudeix de molt bona salut.

Què n'espereu, del sisè congrés, que se celebrarà la setmana vinent a Barcelona?

Personalment, espero que en surti una major periodicitat de les reunions. Des de Lleida mirarem de fer aportacions útils per a tothom. Alguns dels reptes per al segle XXI són les senyalitzacions, ja que l'excés de marcatge acaba perjudicant la muntanya, també l'accés a les noves tecnologies. I crec que l'associacionisme excursionista ens hem de mantenir al marge del món de l'empresa. La nostra raó de ser no és la vessant econòmica, sinó gaudir de la muntanya i la natura; fins ara sempre ho hem tingut molt clar i jo crec que val la pena refermar aquest camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)