Rugbi

Jacques Delmas, vist i no vist a Perpinyà

Rugbi. El president de la USAP i el tècnic arriben a un acord per rescindir el contracte després d'una desastrosa ratxa de mals resultats

El president, Paul Goze, va fer públic dilluns al matí l'acomiadament de Jacques Delmas com a entrenador de la USAP a causa dels mals resultats de l'equip, que ha perdut set dels dotze partits jugats aquesta temporada. Ara l'equip de Perpinyà és vuitè del Top 14, el campionat francès, i tercer del seu grup en la competició europea, la Challenge Cup.

En el comunicat fet públic ahir al matí, Paul Goze afirma que lamenta haver de prendre aquesta decisió, ja que té “en gran estima” l'home. “Però m'ha calgut reaccionar així per l'interès del club”, afegeix. Jacques Delmas té 54 anys i va arribar aquest estiu al club per substituir Jacques Brunel. Com a entrenadors el substitueixen de moment Bernard Goutta i Vhristophe Manas, que fins ara eren entrenadors adjunts. Segons Paul Goze, “la integració de Delmas a l'equip no s'ha realitzat tal com era previst”.

S'especula amb la possibilitat que la USAP ofereixi el lloc a l'exseleccionador francès Marc Lièvremont, sense equip després de la copa de món, en què va dur els blaus fins a la final. Lièvremont és un antic jugador de la USAP i la seva família és d'Argelers.

L'equip nord-català afrontarà, això segur, el proper partit del Top 14 contra l'Stade Frainçais de París amb la parella Goutta-Manas. El matx, tot i que és encara de la primera volta, ha esdevingut decisiu. Una altra derrota començaria a fer perillar les possibilitats de l'equip d'accedir al play-off, reservat per als vuit primers.

Goze admet que el partit de fa deu dies en la Challenge Cup contra els Dragons de Gal·les que va acabar amb una altra derrota (23-13) va posar fi a la paciència. “Fa falta un canvi, no vull donar gaires voltes, perquè ara el més rellevant és el partit de divendres”, afegeix el president.

No tot són males notícies per a l'equip, ja que finalment James Hook no ha estat seleccionat per la seva selecció per als compromisos del desembre.

USAP-Castres
25-6
Top 14
Racing-USAP
47-23
Top 14
USAP-Brive
12-9
Top 14
USAP-Montpeller
19-12
Top 14
Biarritz-USAP
24-29
Top 14
USAP-Agen
12-9
Top 14
Toló-USAP
38-0
Top 14
USAP-Clermont
3-39
Top 14
Baiona-USAP
18-16
Top 14
Tolosa-USAP
21-17
Top 14
USAP-Exeter
15-12
Challenge Cup
Dragons-USAP
23-13
Challenge Cup

Un cicle menor

Ningú en tot el rugbi francès presagiava fa uns mesos un pas tan fugaç de Delmas per la USAP. De fet, és un dels entrenadors de més prestigi. El 2005 i el 2006 va conduir el Biarritz al campionat de lliga i el 2006 va ser subcampió d'Europa. El president de la USAP, Paul Goze, és partidari d'allargar els cicles dels entrenadors perquè creu que la integració és bàsica per al rendiment de l'equip. Així ho va fer amb Jacques Brunel, actual seleccionador italià, que va entrenar quatre temporades seguides l'equip nord-català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)