Atletisme

Carles Castillejo arriba al cim

Campionat de Catalunya de cros. El fondista de Viladecans aconsegueix el seu vuitè títol a Mataró i s'iguala a Joan Ramon Muñoz com a atleta més llorejat en l'historial de la competició

Carles Castillejo (Adidas) va ingressar ahir amb tots els honors al cim del campionat de Catalunya de cros. El fondista de Viladecans va complir els pronòstics i va conquerir el seu vuitè títol de l'especialitat, que el situen com el fondista més guardonat en el palmarès del campionat, empatat amb el seu tècnic, el lleidatà Joan Ramon Muñoz. “És una alegria enorme. És un objectiu que havia anat prenent forma a mesura que m'hi acostava. He crescut amb aquesta cursa perquè hi he participat en 19 de les 21 últimes edicions. En Joan Ramon sempre em recordava que tenia el rècord. Ell va marcar una època i ara es pot dir que jo li he pres el relleu perquè he aconseguit vuit títols en deu anys. El pròxim repte serà arribar a nou”, valorava el fondista de l'Adidas visiblement satisfet per la feina feta.

En la prova femenina, Jacqueline Martín (Barça) aspirava al mateix repte que Castillejo: conquerir el seu setè títol, que la situarien al capdamunt de l'historial, igualada amb la mítica Carme Valero. L'espigada corredora blaugrana, però, no va poder aconseguir el seu propòsit i va acabar claudicant a la progressió de la jove Gema Barrachina, que va assolir la seva primera corona.

Castillejo era el gran favorit de la prova sènior masculina i va exercir com a tal. En el primer tram va fer un parell de canvis de ritme per accelerar una cursa que transitava, al seu gust, excessivament lenta. El pilot capdavanter s'estirava o s'agrupava al so que marcava el cap de files. Superat l'equador, en va tenir prou. “He vist que en el grup hi havia certa relaxació i he pensat ‘estiro fort i arribaré fins on pugui'. M'he desempallegat bé dels meus rivals i ja he afrontat l'última volta amb tranquil·litat, disfrutant de la cursa”, va explicar el vuit vegades campió.

Amb el campió decidit, la prova va viure una pugna a dues bandes. Fifa, El Aamri i Oughzif competien pel segon lloc del cros de Mataró, però sense incidència en el campionat català per la seva condició de marroquins. Finalment, la segona plaça va ser per al corredor del FC Barcelona, que dissabte va acabar segon en els 3.000 m de la copa de clubs en pista coberta de València. Tanmateix, el subcampionat català va ser per al sorprenent maratonià Marc Roig (Laietània), que en l'esprint final va superar l'especialista d'obstacles Àngel Mullera. Aquesta cursa va suposar el punt culminant d'una matinal atlètica organitzada pel GA Lluïsos i que va congregar gairebé 3.000 corredors en el circuit permanent del Camí dels Contrabandistes de Mataró.

Competia amb avantatge perquè entreno sovint en aquest circuit i el conec molt bé
Gema Barrachina
És una alegria enorme. He crescut amb aquest campionat i ara aniré pel novè
Carles Castillejo

CLASSIFICACIONS

Sènior masculí (10,3 km)
1r C. Castillejo (Adidas)
30:15
2n I. Fifa (FC Barcelona)
30:19 (e)
3r K. El Aamri (Guadalajara)
30:20 (e)
4t O. Oughzif (JA Sabadell)
30:20 (e)
5è M. Roig (CA Laietània)
30:53
6è A. Mullera (Lloret la Selva)
30:55
7è J. Comas (FC Barcelona)
31:07
8è P. Guillen (FC Barcelona)
31:14
Per clubs
1r FC Barcelona
29 punts
2n Atletisme Montornès
78
3r Lloret la Selva
79
4t JA Sabadell
81
Sènior femení (6,8 km)
1a G. Barrachina (València)
23:01
2a J. Martín (FC Barcelona)
23:34
3a M. Ortíz (AA Catalunya)
23:49
4a E. Arias (València)
24:16
5a M. Galimany (AA Catalunya)
24:42
6a B. Ramon (AA Catalunya)
25:03
7a E. Garcia (CA Vic)
25:12
8a L. Dadoud (Lleida UA)
25:30
Per clubs
1r AA Catalunya
23
2n Lleida UA
90
3r CE Penedès
99
4t Girona Costa Brava
134 (e) Atletes estrangers

El Barça i l'Agrupació, campions

Els títols per equips no van tenir massa història i tant el Barça, en homes, com l'Agrupació, en dones, es van mostrar molt superiors als rivals. La pugna va ser pel subcampionat, que finalment es va endur el Montornès, en detriment del Lloret la Selva en categoria masculina, i el Lleida, al davant del Penedès, en la femenina. La prova era selectiva per a l'estatal de clubs (19 de febrer a Castelló) i l'individual (el 4 de març a Gijón).

Barrachina supera Jacqueline

Gema Barrachina va confirmar la línia ascendent de la seves últimes actuacions i no va donar cap possibilitat d'èxit a Jacqueline Martín, que es va haver de conformar amb el subcampionat. “Competia amb un cert avantatge perquè entreno sovint en aquest circuit i me'l conec perfectament”, va relatar Barrachina, originària de Villena, però que s'ha instal·lat a la Roca amb el seu tècnic, José Ríos. La corredora del València va atacar en l'última volta i ja no va trobar resistència en la fondista del Barça, que a l'arribada va patir un momentani defalliment. Va completar el podi Míriam Ortíz (AAC), que va ser l'encarregada de fer la selecció inicial poc després del tret de sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)