Ciclisme

Mallorca, punt de partida

Ciclisme. El sabadellenc De la Cruz participarà en el Challenge per mesurar el seu estat físic, i l'objectiu de la primera part de la temporada és firmar una bona Volta Ciclista a Catalunya

L'arribada de les primeres proves del calendari serveixen per treure els corredors de la llarga monotonia d'entrenaments hivernals, com a test de l'estat físic i, encara que sigui de reüll, per observar el pilot en general. La Challenge de Mallorca (5-8 de febrer), que inaugura el curs europeu, reunirà els guanyadors de les últimes grans voltes –Alberto Contador (Giro de Itàlia), Cadel Evans (Tour de França) i Juanjo Cobo (Vuelta a Espanya)–, a més dels principals corredors del món. A la cita illenca no hi faltarà el sabadellenc David de la Cruz (Caja Rural) que, juntament amb Jordi Simón (Andalusia), forma el tàndem de joves catalans professionals.

El vallesà, que afronta la tercera temporada en el conjunt navarrès del Caja Rural, està satisfet amb els entrenaments que ha realitzat fins ara, però té ganes de provar-se en competició oficial i Mallorca serà l'escenari, com la temporada passada. “L'hivern m'ha anat molt bé i tinc bones sensacions, però els entrenaments no són una referència absoluta, necessito competir per veure com estic”, comenta el ciclista, que ha alternat la preparació entre el Vallès i Girona.

De la Cruz encara no té clar si després de la cita illenca participarà en la Volta a l'Algarve, però ha marcat amb vermell el 19 de març, el dia que la Volta Ciclista a Catalunya començarà. “Em fa molta il·lusió ser-hi. El meu objectiu en la primera part del calendari és fer una bona Volta”, assegura. En la darrera edició, De la Cruz hi va participar: va disputar les dues primeres etapes, però el tercer dia, quan s'unia la Vall d'en Bas amb Vallnord, va d'abandonar. El ciclista està convençut que el 2012 serà la seva temporada i ha treballat per fer-ho possible.

Simon haurà d'ajornar el debut

L'altra jove promesa catalana, Jordi Simón (Andalusia), haurà d'esperar per estrenar-se en competició oficial per culpa d'unes molèsties al genoll esquerre que arrossega des de finals de desembre. “El pitjor de tot no és la lesió, sinó que el termini de recuperació no té un període definit”, explicava ahir, resignat, el de Navàs. Simon tenia moltes ganes de començar a competir amb el seu nou equip, l'Andalusia, i retornar amb pedalades la confiança que li han dipositat. De moment, s'ha de conformar entrenant al gimnàs i espera estar a punt per participaren la Volta, que enguany té un final d'etapa a Manresa, a 20 km de casa seva, però a la qual no arribarà al 100%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)