Natació

Xop emergeix al planeta aigua de Barcelona 2013

Natació. La mascota del mundial representa una gota d'aigua d'estil gaudinià amb la pell inspirada en el trencadís català, el tradicional mosaic amb fragments de diferents formes, colors i textures

Xop, una gota d'aigua d'inspiració gaudiniana, va emergir ahir a la superfície per presentar-se en societat com la mascota del mundial de natació de Barcelona 2013. La mascota és obra del jove dissenyador menorquí establert a Barcelona Albert Mir, guanyador d'un concurs obert i popular en què s'hi van presentar més de mil idees.

Gemma Mengual, la principal ambaixadora del campionat, va exercir de mestre de cerimònies en un acte celebrat a la sala Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona, que va quedar petita per acollir els nombrosos assistents a la presentació, amb diverses autoritats com la tinenta d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, el recentment reelegit president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, i el màxim dirigent de la natació catalana, Enric Bertran. “És una digna successora d'I-plash, que en el seu moment va ser molt trencadora”, va destacar Bertran fent referència a la mascota del mundial de natació que ja es va disputar a la capital catalana el 2003. Carpena, en el seu primer acte oficial des de la seva reelecció, va destacar la rellevància de les mascotes: “Falten 424 dies per a un dels reptes més importants del nou cicle i les mascotes són un element clau de l'organització, reflecteixen els valors i el seu vincle amb la ciutat.” També es va manifestar en el mateix sentit Maite Fandos: “Xop és una mascota gaudiniana, molt barcelonina i mediterrània i que ajudarà a transmetre molt bé els valors de l'esport, especialment als més petits.” També van assistir a la presentació els jugadors internacionals de waterpolo Dani López-Pinedo, Marc Minguell, Jennifer Pareja i Laura Ester, que al final de l'acte no va desaprofitar l'oportunitat de fotografiar-se amb Xop.

Albert Mir, un jove dissenyador menorquí

Nascut a Ferreries el 1985, Albert Mir és un jove dissenyador que viu a Barcelona des de fa set anys. L'autor de la mascota va confessar que mai no havia participat en un concurs convocat per a un esdeveniment esportiu i que ho va fer per casualitat quan li va arribar la informació a través de les xarxes socials. “Vaig descartar un animal, i vaig optar per una cosa una mica més abstracte com una gota d'aigua, un element bàsic d'una competició aquàtica”, va explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)