Ciclisme

La ViP Xtrem corre avui amb rècord de participació

128 quilòmetres excepcionals. Els prop de 700 corredors faran un recorregut de muntanya de gran bellesa i passaran per llocs emblemàtics

La quarta edició de la prova ciclista de muntanya ViP XTREM es corre avui amb rècord de participació. Segons l'organització prop de 700 corredors participen en aquesta cursa de bicicleta de muntanya, amb un recorregut de 128 quilòmetres per paratges naturals de gran bellesa pertanyents a tres comarques diferents: la Conca de Barberà, el Baix Camp i l'Alt Camp. La prova està impulsada pel BTT Tarragona i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració del municipis per on transcorre, entitats diverses i nombrosos voluntaris.

La cursa es desenvolupa durant tot el dia d'avui i es preveu que els primers ciclistes arribin la zona poliesportiva de Vimbodí i Poblet cap a primera hora de la tarda. El lliurament dels trofeus als guanyadors es durà a terme a dos quarts de 7 de la tarda.

Les novetats

Enguany, la ViP XTREM compta amb novetats com ara els nou punts d'avituallament, amb el menjar i beure més adequat segons l'hora, i l'abastiment amb 3 camions lleugers refrigerats i altres vehicles convencionals. A part, hi haurà 2 fonts d'accés lliure i 2 punts més on l'organització subministrarà aigua. Pel que fa a l'avituallament final, a la zona poliesportiva de Vimbodí i Poblet, disposa de múltiples serveis: massatges recuperadors, dutxes, piscina, àpat, begudes… Quant a l'apartat tècnic i de comunicació, hi haurà control de temps i seguiment per xip on line. D'aquesta manera, a través d'internet es podran consultar el pas dels participants pels diversos passos intermedis.

Paratges singulars

ViP XTREM utilitza les lletres inicials del municipi de Vimbodí i Poblet per destacar el caire singular de la prova, de la que també en destaca la dificultat i l'aposta per la màxima qualitat esportiva. El descobriment de paratges singulars de gran bellesa, alguns dels quals força desconeguts per al gran públic, és un altre dels grans atractius de la ViP XTREM. Impulsat per Pep Cabestany i Jordi Ferrer, de BTT Tarragona, ViP XTREM està impulsat per aquest club de bikers tarragoní i per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració del Paratge Natural d'Interes Nacional (PNIN) de Poblet i el suport de la marca Costa Daurada, depenent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. En l'edició de l'any passat s'hi van inscriure 545 ciclistes de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol.

Recorregut per tres comarques

La cursa reparteix els seus 128 quilòmetres per trams de naturalesa ben diferent: 22 km per asfalt (pistes asfaltades, carreteres o trams urbans), 93 km per pistes amples sense asfaltar i 13 km per senders estrets. El recorregut presenta algunes variacions respecte a l'any passat i transcorrerà pels municipis de Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Prades, la Febró, Mont-ral i Montblanc. Alguns trams travessen indrets emblemàtics de tots aquests municipis, com ara els castells de Milmanda i Riudabella, l'Aixàvega, Farena, la Bartra o Rojals. El desnivell ascendent acumulat serà de 3.800 metres, amb sis pujades molt exigents, que requereixen d'un nivell físic molt alt i un nivell tècnic mitjà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)