Ciclisme

Transpyr: comença l'aventura

BTT. 300 ciclistes de 16 països diferents creuen els Pirineus des d'avui i fins dissabte que ve, des del Mediterrani fins el Cantàbric

Els 300 ciclistes que s'enfronten al repte de creuar els Pirineus amb bicicleta, des d'avui i fins dissabte que ve, han sortit aquest matí de Roses amb el primer objectiu d'arribar d'aquí a una setmana a Sant Sebastià, on es podran considerar graduats en BTT. És una aventura, una lluita contra els elements de la muntanya i amb l'ajuda de l'esforç i la companyonia necessaris per superar el que possiblement és un dels seus reptes més exigents i que, segur, ha estat el seu focus d'atenció les últimes setmanes. La Transpyr, amb ciclistes de setze països, es fa per parelles i està considerada una de les cinc proves més dures del continent.

Ritual

Com en qualsevol prova esportiva per etapes, de l'exigència física i també logística com és el cas de la Transpyr, els participants ja van tenir una etapa zero ahir amb les acreditacions, la recollida del material i, també, la cerimònia de benvinguda a la Ciutadella de Roses, on van ser rebuts per la regidora de Turisme de Roses, Montse Midan, i altres autoritats. Després, van procedir a l'acte simbòlic d'omplir un petit recipient amb aigua del Mediterrani, un ritual que completaran dissabte que ve quan siguin finishers de la prova i la puguin barrejar amb la del Cantàbric.

Roses - Camprodon (avui)
118 km
2.400 m desnivell positiu, 1.156 m altura màxima i 0 m mínima
Camprodon - la Seu d'Urgell (demà)
115 km
2.750 m desnivell positiu, 1.935 m altura màxima i 680 m mínima
La Seu d'Urgell - el Pont de Suert (dilluns)
128 km
3.500 m desnivell positiu, 1.656 m altura màxima i 576 m mínima
El Pont de Suert - Aïnsa (dimarts)
100 km
2.950 m desnivell positiu, 1.626 m altura màxima i 530 m mínima
Aïnsa - Jaca (dimecres)
95 km
1.900 m desnivell positiu, 1.781 m altura màxima i 527 m mínima
Jaca - Isaba (dijous)
84 km
2.300 m desnivell positiu, 1.299 m altura màxima i 759 m mínima
Isaba - Elizondo (divendres)
94 km
2.200 m desnivell positiu, 1.340 m altura màxima i 200 m mínima
Elizondo - Sant Sebastià (dissabte)
86 km
2.300 m desnivell positiu, 803 m altura màxima i 0 m mínima

S'estrena la versió de carretera

La Transpyr presenta la novetat, aquest any, de la versió de la cursa en carretera. Coincideixen els punts de sortida i arribada de cadascuna de les vuit etapes, i també els campaments i alguns dels avituallaments. Els pioners de la prova, que és individual, recorreran 1.100 quilòmetres i superaran 48 ports, amb una mitjana de 140 quilòmetres per etapa. No seran cronometrades en la seva totalitat, sinó que hi haurà un o dos trams prèviament marcats en els quals cada dia s'agafaran els temps per establir una classificació; per un total de 276. Avui, els participants de la Transpyr Road tenen l'etapa més llarga, de 167 quilòmetres (29 de cronometrats) i amb final a Camprodon després d'haver superat set ports i gairebé 3.000 metres de desnivell positiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)