Atletisme

Beatriz Pascual lidera un equip de marxa renovat

20 km marxa. L'atleta de Viladecans assumeix els galons per la baixa de María Vasco, la gran absent després de vuit participacions mundialistes

En la sessió matinal d'avui –a les 7.35 h– entrarà en acció la marxadora de Viladecans Beatriz Pascual, la segona de les dues úniques catalanes seleccionades per al mundial de Moscou. Pascual, vuitena en els Jocs Olímpics de Londres, afrontarà la seva quarta participació en un mundial, en què acredita el sisè lloc de Berlín 2009 com a millor resultat. La pupil·la de Josep Marín, de 31 anys, haurà d'assumir el paper de líder d'un equip renovat en què no hi serà una de les grans dames de l'atletisme català, María Vasco. La també marxadora de Viladecans, de 37 anys i a les acaballes de la seva carrera atlètica, ja va decidir aquest curs renunciar al mundial. “Després de tants anys assistint a tots els grans campionats em sento una mica rara, mirant-ho des de casa, però al cap i a la fi va ser una decisió meva. Després dels Jocs de Londres ja vaig dir que volia prendre'm la temporada amb més calma. A l'hivern també vaig haver d'estar molts dies a l'hospital, perquè es va morir la meva mare, i quan vaig voler reprendre els entrenaments em vaig lesionar”, recorda Vasco, que amb vuit mundials a les seves cames és l'atleta estatal amb més participacions en aquest campionat.

Tot i que Vasco, bronze en els Jocs de Sydney 2000 i en el mundial d'Osaka 2007, sempre acaparava els focus abans de les grans cites, Pascual ja havia estat la millor representant estatal en els tres últims grans campionats. De fet, l'atleta del València TiM s'ha mostrat molt fiable en les últimes temporades i sempre ha acabat entre les deu primeres des de Pequín 2008 (6a), ja sigui en europeus, mundials o Jocs Olímpics. Vasco també veu Pascual com la representant estatal amb més possibilitats de fer un bon paper a Moscou. “Ja té força experiència i sap llegir molt bé les proves”, destaca l'atleta de Viladecans.

Les altres components de la selecció espanyola, Julia Takacs, d'origen hongarès, i la gallega Lorena Luaces són debutants en un mundial absolut. Takacs, que es va establir a Espanya als 9 anys, s'ha traslladat a viure a Lleida arran de la seva relació amb l'especialista en tanques Jackson Quiñónez i ha compartit alguns entrenaments amb el també marxador Jesús Ángel García Bragado.

En la pugna per les medalles, no hi serà la triple campiona mundial Olga Kaniskina, però l'atletisme rus estarà igualment molt ben representat amb la campiona olímpica i recordista mundial Elena Laixmanova.

Natàlia busca la cinquena final

La tarragonina Natàlia Rodríguez mirarà aquesta tarda –a les 18.40 h– de guanyar-se el dret de competir en la seva cinquena final de 1.500 m en un mundial. Sense excessos, però amb solvència, la recordista estatal va salvar el sedàs de les sèries dominicals sense patiments. “Les sensacions són el que compta i m'he trobat molt còmoda, em dóna confiança per passar a la final”, va declarar la catalana, forjada en mil batalles, i va recordar que és molt diferent córrer en mítings que en grans campionats. La migfondista de Nike tindrà l'avantatge de competir en la segona semifinal, en la qual també hi haurà la sueca Aregawi, la kenyana Obiri, la nord-americana Simpson i la britànica England com a rivals més qualificades. Passen a la final les cinc primeres i els dos millors temps de cadascuna de les dues sèries semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)