Hoquei sobre herba

Els d'Indurain queden fora de la lluita per les medalles

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola, amb quinze catalans, va empatar contra Bèlgica un partit que havia de guanyar per dos gols

ESPANYA2

BÈLGICA2

La selecció espanyola, amb quinze catalans al terreny de joc, va quedar fora de la lluita per les medalles en el campionat d'Europa per segona vegada consecutiva. Anteriorment havia encadenat quatre semifinals –amb el millor resultat el 2005, en què va aconseguir el títol continental–, però a Boom (Flandes) no ha pogut repetir els èxits pretèrits. El combinat que dirigeix el català Salvador Indurain havia de guanyar els amfitrions per dos gols de diferència, per qüestions de goal average, i no va poder passar de l'empat en un duel en què mai es va poder posar per davant en el marcador.

Espanya no ho tenia gens fàcil per obtenir un dels dos bitllets del grup, ja que se'ls havia de disputar amb Alemanya –campiona olímpica i número 1 del món–, Bèlgica –amfitriona i amb jugadors amb talent– i la República Txeca –la ventafocs–. Els espanyols havien complert en el debut contra els txecs; davant d'Alemanya havien estat a punt de protagonitzar la sorpresa del campionat, però al final van perdre; i ahir tampoc se'n van sortir.

Als d'Indurain se'ls va complicar l'objectiu tot just començar. Els belgues es van avançar en el marcador, pràcticament, en la primera acció del matx. El gol del local Boon els obligava a marcar tres gols, però en el primer temps gairebé no van firmar cap llançament entre els tres pals, l'únic va ser obra de Miki Delàs superats els primers vint minuts. En canvi, Quico Cortés sí que va haver d'intervenir en més d'una ocasió per evitar el segon gol.

Pau Quemada va donar esperances als d'Indurain en transformar un penal córner enviant la bola a l'escaire dret de la porteria que defensava Vanash. A partir d'aquest instant els quedaven vint minuts per marcar dos gols i no encaixar-ne cap. Els espanyols van avançar línies mentre que els amfitrions es van limitar a esperar les seves opcions a la contra. Tot i això, l'oportunitat més clara dels belgues la van tenir amb un penal córner ben defensat per la selecció estatal. Ara bé, no van poder fer res per evitar el gol de Truyens que els deixava pràcticament fora de la lluita per les medalles. Tibau encara va tornar a equilibrar la balança set minuts abans del final, però el marcador no es va moure més.

Ara haurà de lluitar per la cinquena posició amb Irlanda, Polònia i Txèquia, amb qui no s'haurà d'enfrontar perquè ja hi va jugar en la fase de grups.

Igual que el femení

L'equip femení espanyol, que també competirà per la cinquena posició, comença avui el repte contra Irlanda i dissabte tancarà la participació contra Bielorússia.

BÈLGICA: Vanash, Reckinger, Doren, Dohmen, Dockier, Charlier, Denayer, Gougnard, Saedeleer, Luypaert, Boon –equip inicial–; Gucassoff, Dekeyser, Aubel, Stockbroekx, Briels, Truyens, Strydonck. ESPANYA: Cortès, Enrique, Romeu, R. Alegre, Mir, Delàs, Dabanch, Terraza, D. Alegre, Casasayas, Lleonart –equip inicial–; Pérez-Pla, Ruiz, Tubau, Oliva, Sallés, Fernández, Quemada. GOLS: 1-0 (2') Boon. 1-1 (49') Pau Quemada. 2-1 (61') Truyems. 2-2 (63') Edi Tibau. ÀRBITRES: Grochal (Polònia) i Coon (Irlanda).