Més esport

Toti Bes també guanya a Chamonix

Curses de muntanya. Va imposar-se en la CCC dos dies després de la victòria d'Arnau Julià en la TDS

Si dimecres Arnau Julià la feia grossa a Chamonix amb la victòria en la Traces des Ducs de Savoie (TDS), ahir era Toti Bes qui deixava l'atletisme de muntanya gironí en el lloc més alt després d'imposar-se en la Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC). Les dues proves formen part del paquet de quatre curses de l'Ultra Trail del Mont Blanc, l'esdeveniment més important del món en l'especialitat de curses de muntanya de llarga distància.

El corredor gironí va completar els 101 quilòmetres de recorregut i 5.950 metres de desnivell positiu en 11 hores, 23 minuts i 1 segon. Aquesta és una de les victòries més importants de la seva llarga carrera com a corredor i esquiador de muntanya. Sobretot, per la suficiència amb què la va aconseguir. I és que el segon classificat, el francès Sébastien Camus, va trigar mitja hora més a completar la mateixa distància.

Bes ja era primer en el pas per la Fouly (km 44) i no va deixar aquesta posició fins a la meta. El gironí relleva el mallorquí Tòfol Castañer en el palmarès d'aquesta cursa.

Julià va ser el primer

La llauna l'havia obert Arnau Julià dimecres, després d'una brillant victòria en la TDS, de 119 quilòmetres de longitud i 7.250 metres de desnivell positiu. El corredor d'Anglès va imposar-se a l'italià Mattia Roncoroni, al qual va deixar enrere en els últims quilòmetres. El seu temps final va ser de 15 hores, 9 minuts i 59 segons. El segon classificat va ser Antoine Guillon, que va superar Roncoroni però va creuar la meta amb 10 minuts de retard respecte d'Arnau Julià.