Tennis

Tercer mandat de Nadal

Tennis. El mallorquí accedeix per tercera vegada al número u del rànquing de l'ATP, una posició que pren al serbi Novak Djokovic, que avui serà el seu rival en la final de Pequín

Rafa Nadal recuperarà demà el número u del rànquing de l'ATP després de classificar-se per a la final del torneig de Pequín, en la qual s'enfrontarà al serbi Novak Djokovic, que serà destronat pel jugador mallorquí després de 42 setmanes en aquest lloc d'honor. Nadal encetarà la seva tercera etapa com a millor jugador del món. La primera la va començar el 18 d'agost de 2008, en aquest mateix escenari, gràcies a la victòria en la final dels Jocs Olímpics. Nadal va conservar el número u durant 46 setmanes abans de cedir-lo a Roger Federer el juliol de 2009, després de ser baixa a Wimbledon. El segon mandat com a líder del rànquing mundial el va iniciar amb el seu cinquè títol de Roland Garros, el 6 de juny de 2010, i va aconseguir allargar-lo 56 setmanes fins que Djokovic el va guanyar en la final de Wimbledon, el 3 de juliol de 2011, i l'hi va prendre.

Demà, doncs, Nadal començarà la seva setmana número 103 en el número u, una xifra que el consolida en el setè lloc del rànquing de jugadors que més vegades han ocupat el tron mundial i que el situa a només sis setmanes de la sisena posició, ocupada pel suec Björn Borg. Per arribar fins aquí, el mallorquí ha hagut de superar una lesió que el va tenir fora de les pistes tota la segona meitat del 2012, des del torneig de Wimbledon. La seva reaparició va tenir lloc el 5 de febrer, en el torneig de Viña del Mar, on va arribar com a cinquè de l'ATP. D'aleshores ençà, Nadal ha assolit 13 finals en 14 tornejos –a Wimbledon va caure en la primera eliminatòria– i 10 títols (2 del Grand Slam). Tot amb un balanç de 65 victòries i només 3 derrotes. Nadal va pel camí de completar la millor temporada de la seva carrera. Avui mateix ja pot igualar el rècord d'onze títols aconseguits el 2005.

El duel més repetit

Les semifinals van ser un tràmit per a Nadal. El seu rival, el txec Tomas Berdych, va retirar-se en el primer set a causa d'una lesió a l'esquena quan el mallorquí dominava el marcador 4-2 i només havien transcorregut 37 minuts de joc. Djokovic, de la seva banda, va derrotar 6-4 i 6-2 el francès Richard Gasquet i tindrà l'oportunitat de guanyar el seu quart títol consecutiu a Pequín, on Nadal només n'ha guanyat un. El d'avui serà el primer partit entre el serbi i el mallorquí des de la final de l'obert dels Estats Units, que va guanyar Nadal. El duel entre els dos jugadors és ja el més repetit en la història del tennis, amb un total de 37 enfrontaments (15 victòries de Djokovic i 22 de Nadal). Aquest 2013 s'han vist les cares quatre vegades, amb una sola victòria per al serbi (en la final del torneig de Montecarlo).

L'estocada a Djokovic pot ser fenomenal. El mallorquí no només li ha pres el número u de l'ATP, sinó que també ha evitat que, de moment, el serbi iguali la seva marca de 102 setmanes en aquesta posició (quedarà estancat en 101 i la setmana que no sumarà Djokovic se la quedarà Nadal). A més, també li pot tallar la ratxa de títols a Pequín, on en les quatre últimes edicions el serbi només ha perdut 3 sets dels 39 que ha jugat (dos contra l'espanyol Fernando Verdasco i un contra l'alemany Michael Berger).

Acabi com acabi el torneig, Djokovic ja deu haver somniat aquesta nit amb Nadal, si bé ja ha avisat que no pensa arronsar-se i que, malgrat que defensa molts punts, intentarà recuperar el número u abans que acabi la temporada.

És molt especial tornar a dalt de tot després de mig any sense jugar. He jugat 13 finals en 14 tornejos, no ho havia fet mai abans
Rafa Nadal
Ara he recuperat el número u, però això al final només és un número. El que em fa feliç de debò és tot el que he fet per arribar a aquest lloc
Nadal ha jugat el millor tennis i serà número u dilluns, però la temporada no ha acabat. Mentre tingui una oportunitat lluitaré
Novak Djokovic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)