Tennis

Djokovic es pren la revenja

Tennis. El serbi va perdre dissabte el número u de l'ATP en benefici de Nadal, però ahir va apel·lar a l'orgull per guanyar el mallorquí en la final de Pequín, on ha aconseguit quatre títols seguits

Un cop assumit que abandonaria el número u del rànquing de l'ATP en benefici de Rafa Nadal, Novak Djokovic sabia que la final del torneig de Pequín contra el jugador mallorquí seria una guerra psicològica en què podia perdre bous i esquelles. No només hi havia en joc un títol que havia guanyat tres vegades consecutives, sinó també l'oportunitat de demostrar que, com ja va avisar després de les semifinals, encara no dóna la temporada per perduda.

Djokovic havia perdut tres dels seus quatre duels contra Nadal aquest any –la seva única victòria va ser a la final de Montecarlo– i una quarta derrota tot just perdre el número u de l'ATP hauria deixat el seu orgull tocat. “He perdut partits importants contra Nadal, per això significa molt guanyar-lo aquí avui”, va explicar després de guanyar el mallorquí per 6 a 3 i 6 a 4. “Em sento alleujat d'alguna manera i vull continuar jugant a tennis com ho he fet avui aquí”, hi va afegir.

El serbi va demostrar que té la mida presa al torneig xinès, on amb la d'ahir ja ha obtingut vint victòries consecutives. El seu joc va ser molt més sòlid que el d'un Nadal imprecís en els cops de dreta, que no es va moure sobre la pista amb la rapidesa amb què acostuma a bellugar-se. El mallorquí ni tan sols va disposar d'una pilota de trencament en tot el partit, mentre que va cedir el seu servei a l'inici de cada set. Djokovic va tancar la final amb un punt directe que li donava la victòria per 6- 3 i 6-4. A més, el serbi va estroncar la ratxa de triomfs del mallorquí en pista dura (26) i aconsegueix el quart títol de la temporada després dels guanyats a Austràlia, Dubai i Montecarlo. “Continuo sense perdre cap partit aquí; m'encanten les condicions, m'encanten la pista i l'atmosfera que envolta el torneig”, va valorar Djokovic en acabar el partit.

Nadal va reconèixer la seva inferioritat ahir: “Novak ha estat capaç de picar-ho tot allà on volia i, quan això passa amb un jugador com ell, estàs mort, no tens ni una oportunitat.” El mallorquí es va mostrar esperançat de poder defensar el número u les properes setmanes, per bé que això no l'amoïna: “Necessito jugar bé per intentar acabar l'any com a número u, però això no importa gaire avui.” “Si estic aquí és per gaudir de la situació i recordar que estic jugant una de les millors temporades de la meva carrera, i probablement un dels anys més emotius”, hi va afegir. Els dos jugadors jugaran aquesta setmana, a Xangai, l'últim Masters 1000 de la temporada, en què Djokovic també defensarà el títol.

No veia la manera d'aturar-lo. No he jugat el meu millor partit, i ell, en canvi, ha estat a un nivell molt alt
Rafa Nadal
Volia tenir a les meves mans el trofeu i guanyar Nadal, que ha estat el millor jugador del 2013
Novak Djokovic
Les últimes derrotes contra Nadal, especialment als EUA, havien estat molt dures, per això necessitava la victòria avui

Serena guanya Jankovic i obté el desè títol de l'any

Serena Williams va guanyar la final femenina contra la sèrbia Jelena Jankovic (6-2 i 6-2). Amb el d'ahir, ja ha aconseguit deu títols aquesta temporada i iguala la marca que al seu moment van assolir la belga Justine Henin, l'alemanya Steffi Graf i l'estatunidenca Monica Seles. El rècord de títols en un sol curs encara és de la suïssa Martina Hingis, que el 1997 en va guanyar onze. Williams la podria atrapar al Masters d'Istanbul, l'únic torneig que jugarà fins a finals d'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)