Més esport

Pulido: “Ha estat el mundial més difícil que he guanyat”

Surf d'estel. La catalana es va adjudicar a la Xina el seu novè campionat del món i torna al tron després que la polonesa Karolina Winkowska li arrabassés la corona la temporada 2012

Durant vuit anys consecutius, el primer lloc del podi mundial de surf d'estel va tenir una única inquilina, la catalana Gisela Pulido. Des del 2004 fins al 2011, Pulido va dominar, sense oposició, la gran majoria de proves de la competició, arribant a guanyar vuit títols consecutius; el primer, amb 10 anys.

La polonesa Karolina Winkowska i la brasilera Bruna Kajiya van ser, en el mundial del 2012, les úniques esportistes que han fet ombra a Gisela Pulido en la llarga trajectòria victoriosa de la premianenca. Precisament, Winkowska ha competit aferrissadament per reeditar el títol mundial d'enguany, però Pulido ha tornat al graó més alt del podi. “Winkowska és una rival molt dura. Hem estat molt igualades fins al final”, va dir ahir Pulido a la Xarxa de Comunicació Local. L'atzucac del 2012 en la marxa triomfal de Pulido obligava la catalana a redreçar el rumb, i això suposava una pretemporada a la ciutat d'Orlando.

La de Premià de Mar es va posar en mans de dos entrenadors de wakeboard, Mike Ferraro i Ryan Jones, que van elaborar un entrenament dedicat a millorar la tècnica i a incrementar la potència de Pulido, aspecte en què la catalana era lleugerament inferior a les seves rivals. El perfeccionament de la tècnica en les zones de poc vent és un dels aspectes clau per entendre el resultat del 2012 i el triomf del 2013, certificat a l'illa xinesa de Hainan. “És una de les proves més especials de l'any perquè no hi ha gaire vent. Una tempesta ens va portar ratxes de gairebé 30 nusos, però en la final va baixar el vent i vaig acabar guanyant. Ha estat el mundial més difícil que he guanyat”, deia Pulido. Amb el novè mundial a la butxaca, la catalana acabarà la competició a Argentina, on gaudirà de la prova sense nervis ni tensió. 9 títols mundials amb només 19 anys, una llarga història per explicar i un gran futur per escriure.

L'ÚLTIMA PROVA

“Vaig a Argentina sent campiona i amb la feina feta. Podré gaudir de la competició”

LA CONTRINCANT

“Winkowska és una rival molt dura. Hem estat molt igualades fins al final”
9
Mundials.
El primer el va guanyar el 2004, quan tenia només 10 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)