Futbol sala

Torras aspira al repòquer

Futbol sala. L'ala tanca català és l'únic supervivent de la selecció espanyola que ha dominat l'Eurocopa en les quatre últimes edicions

Jordi Torras, de 33 anys, és l'únic supervivent de la selecció espanyola que ha dominat l'Eurocopa en les quatre últimes edicions (2005, 2007, 2010 i 2012). Amb la retirada de Luis Amado, Kike i Álvaro del combinat estatal, l'ala tanca assumeix els galons de capità en la singladura cap a un cinquè títol, que es comença a dirimir a partir de demà a Anvers (Flandes) en el partit contra Croàcia. Consumat el relleu generacional, l'experiència del jugador del FC Barcelona serà més valuosa que mai. De fet, Torras ja va resultar determinant en les dues últimes grans cites internacionals. En el mundial de Tailàndia 2012, en què Espanya va ser subcampiona, el blaugrana va ser escollit entre els cinc millors jugadors de la competició. En l'anterior Eurocopa, a Croàcia, va acreditar cinc gols i una assistència que li van servir per aconseguir la Bota d'Or del torneig. Tot i els canvis que s'hagin pogut produir en la selecció espanyola, Torras considera que “hi ha molts jugadors amb fam per continuar guanyant títols i fent història en aquest esport”, segons va afirmar en una entrevista publicada al lloc web de la UEFA.

En la llista de José Venancio López, Torras continua sent l'únic català. La representació del Barça, però, la conformen quatre jugadors més: Sergio Lozano, cridat a erigir-se en el líder de l'equip; Fernandão, l'especialista en el pivot; Lin, en un estat de forma espectacular, i Aicardo, que aportarà gols, recursos a pilota parada i defensa.

Espanya és el rival a batre, i entre els candidats a destronar-la destaca Rússia, campiona el 1999 i que fa dos anys, a Croàcia, va quedar a un minut de la glòria. Un gol de Sergio Lozano va forçar la pròrroga, i una altra diana seva i de Luis Amado van sentenciar la final en la segona part del temps addicional (1-3). També aspiren a les places d'honor Itàlia, campiona el 2003, i dos exsemifinalistes, Ucraïna i Portugal.

CINC BLAUGRANA

A més de Torras, també estan convocats Lozano, Fernandão, Lin i Aicardo
Espanya juga demà contra Croàcia i diumenge, contra la República Txeca
Grups
Grup A:
Bèlgica, Ucraïna i Romania.
Grup B:
Rússia, Portugal i Holanda.
Grup C:
Itàlia, Azerbaidjan i Eslovènia.
Grup D:
Espanya, República Txeca i Croàcia.
Calendari Espanya
Demà, 18.30h:
Espanya-Croàcia
Dg. 20.45h:
República Txeca-Espanya
QF1. 3/2, 18h:
Campió A-Segon B
QF2. 3/2, 20.30h:
Segon A-Campió B
QF3. 4/2, 18h:
Campió C-Segon D
QF4. 4/2, 20.30h:
Segon C-Campió D
SF1. 6/2 QF1-QF3, 18 h:
QF1-QF3
SF2. 6/2 QF2-QF4, 20.30 h:
QF2-QF4
Tercer. 8/2, 18 h:
Perdedors SF1-SF2
Final. 8/2, 20.30 h:
Guanyadors SF1-SF2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)