Més esport

Que tingueu sort

La SGE i la FCEH celebren un acte per traslladar els millors desitjos als set esportistes catalans que participaran en els Jocs de Sotxi

La sabadellenca és l'aposta més segura per aconseguir una medalla

La secretaria general de l'Esport (SGE) i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) van celebrar ahir, al Museu de l'Esport Melcior Colet, un acte de comiat a quatre dels sets esportistes olímpics catalans que del 7 al 23 de febrer participaran en els Jocs de Sotxi. Hi van ser presents els esquiadors d'alpí Ferran Terra i Pol Carreras, l'esquiadora de fons Laura Orgué i la surfista Queralt Castellet. El pilot de tobogan Ander Mirambell no hi va poder assistir per compromisos mèdics i el patinador Adrià Díaz i l'esquiador d'alpí Àlex Puente s'ho van perdre perquè són entrenant-se fora del país.

Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, i Òscar Cruz, president de la FCEH, van desitjar sort als esportistes catalans i van valorar l'esforç que han fet per aconseguir el bitllet olímpic. “Avui acomiadem els nostres atletes. La seva classificació per als Jocs és la culminació de la feina feta pels clubs, la federació i les institucions, però també, és clar, dels mateixos esportistes, les seves famílies, els patrocinadors i els tècnics. Us felicito en nom de la federació i us desitjo molta sort”, va dir Òscar Cruz.

Ivan Tibau, per la seva banda, va dir que el país pot sentir-se orgullós que, dels vint esportistes del Comitè Olímpic Espanyol, set siguin catalans. També va recordar que en els Jocs de Salt Lake City, el 2002, no hi va haver cap esportista català, però que la participació ha millorat d'aleshores ençà: “A Torí 2006 n'hi va haver set, a Vancouver 2010, vuit, i ara, set. Això és gràcies al treball de totes les persones implicades en els esports d'hivern.”

Proves i calendari

Queralt Castellet és la representant catalana amb més possibilitats d'aconseguir una medalla. La sabadellenca participarà en la prova de mig tub (21 de febrer) en la seva segona cita olímpica. L'esquiador d'Escadarcs Ferran Terra, que també va ser a Vancouver, competirà en les proves de descens (9 de febrer), combinada (14 de febrer), supergegant (16 de febrer) i gegant (19 de febrer). Pol Carreras i Àlex Puente participaran en el gegant i l'eslàlom (21 de febrer) en els seus primers Jocs.

En esquí de fons, la igualadina Laura Orgué farà tres proves: els 7,5 km clàssic més 7,5 km patinador (8 de febrer), els 10 km estil clàssic (13 de febrer) i els 30 km amb sortida amb massa d'estil patinador (22 de febrer). Orgué ja va competir en els Jocs de Torí i Vancouver.

Ander Mirambell, en els seus segons Jocs, participarà en la prova de tobogan (skeleton) el dies 14 i 15 de febrer. Finalment, Adrià Díaz farà parella amb la madrilenya Sara Hurtado en la modalitat de dansa lliure de patinatge artístic (16 i 17 de febrer).

IVAN TIBAU

“Això és gràcies al treball de totes les persones implicades en els esports d'hivern”

ÒSCAR CRUZ

“Us felicito en nom de la federació i us desitjo molta sort”

Obama al·ludeix a la llei homòfoba de Putin

El president dels Estats Units, Barack Obama, va dir ahir que el seu país demostrarà en els Jocs Olímpics el seu compromís amb la “dignitat i igualtat” de tots els éssers humans, en al·lusió a l'aprovació de la llei russa que discrimina els homosexuals. Obama va avisar que es podrà comprovar durant la cerimònia d'inauguració, el 7 de febrer: “El món veurà una expressió d'aquest compromís quan l'equip dels Estats Units entri a l'estadi olímpic amb la bandera vermella, blanca i blava i porti l'or a casa.” La delegació nord-americana als Jocs de Sotxi compta amb 230 esportistes i 270 entrenadors, entre els quals hi haurà dos antics esportistes que són obertament homosexuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)