Ciclisme

La Volta a Catalunya mantindrà el llistó ben alt

Ciclisme. La prova catalana continua apostant per l'espectacle amb dues arribades a dalt (La Molina i Vallter 2000) i 25 passos de muntanya que asseguraran una nova participació de l'elit

L'organització de la Volta Ciclista a Catalunya va oficialitzar ahir el recorregut de la propera edició d'un dels esdeveniments clàssics i tradicionals del panorama esportiu nacional i internacional. La cursa se celebrarà la setmana del 24 al 30 de març i, com ha estat habitual en els últims anys, arrencarà des de Calella i l'última línia de meta es col·locarà a Barcelona, a Montjuïc. En els darrers mesos s'han anat comunicant detalls de la prova amb comptagotes, i ara ja es coneixen en la seva globalitat.

La volta catalana continua apostant per la presència d'obstacles muntanyosos com un dels incentius principals que han de garantir l'espectacle i mantenir la competició oberta fins a l'última pedalada, com ja va succeir en la darrera edició que es va adjudicar l'irlandès Daniel Martin (Garmin) davant del català Joaquim Rodríguez (Katuixa), l'italià Michele Scarponi (Lampre), el colombià Nairo Quintana (Movistar) i l'anglès Bradley Wiggins (Sky).

En el recorregut de la Volta 2014 hi haurà 25 passos de muntanya puntuables, dos dels quals seran de categoria especial, tres de primera, tres de segona i 14 ports de tercera. “La Volta comptarà amb més muntanya per intentar que la victòria sigui molt lluitada”, va explicar el director, Rubèn Peris.

Com sol ser habitual en les proves de l'UCI World Tour, la llista definitiva de corredors que es presentaran a Calella el 24 de març no es coneixerà oficialment fins una setmana abans, però ja hi ha ciclistes que han avançat la intenció de participar-hi, com és el cas de Purito Rodríguez, que intentarà rescabalar-se de la segona posició que va ocupar l'edició passada i revalidar el títol aconseguit el 2010. També hi haurà figures importants del pilot internacional, com el colombià Nairo Quintana, que enguany s'ha fixat un calendari semblant al del català i que es presenta com un dels seus rivals en el Giro i en la Vuelta, a part de la prova catalana. També hi podria ser Chris Froome (Sky)

Dos dels principals atractius del traçat seran els finals en alt. La tercera etapa acabarà a La Molina i, l'endemà, a Vallter 2000-Setcases. L'última etapa tornarà a tenir el traçat espectacular de Montjuïc, i la diferència és que la sortida i l'arribada serà a Barcelona.

Calella-Calella
165 km
Mataró-Girona
171 km
Banyoles-La Molina (Alp)
162 km
Alp-Vallter 2000
166 km
Llanars-Valls
222 km
El Vendrell-Vilanova G.
163 km
Barcelona-Barcelona
120 km
La confecció del recorregut ha estat laboriosa i difícil, i vull agrair la complicitat de les institucions
Rubèn Peris
director de la Volta ciclista
Hi haurà molta muntanya, i estic convençut que serà una Volta lluitada. Tinc ‘inputs' que hi haurà una gran participació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)