Ciclisme

El Tour “aterra” a Catalunya

Ciclisme. L'Sky confirma la participació de Chris Froome en una Volta que reunirà per primer cop aquesta temporada els tres ciclistes que van ocupar el podi a París el 2013

La Volta a Catalunya, malgrat les enormes dificultats econòmiques en què navega aquestes últimes temporades, arriba al 2014 amb una força esportiva descomunal gràcies a la seva idíl·lica situació en el calendari del World Tour, del 24 al 30 de març, just després del primer monument de l'any, la Milà-San Remo. Un portaveu de l'Sky va confirmar ahir a aquest diari que Chris Froome –i també Richie Porte– formarà part del seu equip titular de la Volta. Això vol dir que els que van pujar a l'últim podi de París – Froome, Nairo Quintana i Joaquim Rodríguez– es retrobaran per primer cop aquest 2014 i serà a Catalunya. Froome va debutar en la Volta el 2011, quan tot just era una jove promesa. L'Sky ha renunciat a córrer el Critèrium Internacional, que coincideix en el calendari amb la Volta.

Els grans dominadors de l'últim Tour només són la punta de llança d'una nòmina que creix a mesura que ens acostem a la sortida de Calella (24 de març). Ahir el Lampre va confirmar també la participació de la seva última flamant incorporació, el vencedor de la Vuelta Chris Horner. Al seu costat també hi haurà l'irreductible Alberto Contador (Saxo-Tinkoff), que aspira a recuperar, aquesta vegada sí, el cop de pedal perdut fa uns mesos. L'asturià Samuel Sánchez, antic líder de l'Euskaltel i ara home orquestra del BMC, també aposta per Catalunya com a rampa de llançament de la seva nova temporada. L'australià Richie Porte, la gran aposta de l'Sky per al Giro; el colombià Rigoberto Urán (Omega Pharma) –segon en el Giro del 2013–, l'irlandès Daniel Martin (Garmin), defensor del títol, i Tejay Van Garderen (BMC), l'estrella emergent del ciclisme dels EUA, són altres ciclistes que ja han marcat Catalunya amb una X. Les dues etapes d'alta muntanya als Pirineus (la Molina i Vallter 2000) són, en aquest sentit, tot un reclam per als grans escaladors del pilot internacional.

Els convidats

L'organització ha anunciat ja quins seran els tres equips convidats que completaran la inscripció al costat dels 18 equips del World Tour. Es tracta del Caja Rural del murcià Luis León Sánchez, el Cofidis francès i el CCC Polsat de Polònia. La Volta, que aquest any té un pressupost d'1,4 milions, podria tenir en el futur (a partir del 2017) un cost encara més ajustat. Els canvis que ha proposat la Unió Ciclista Internacional (UCI) per als propers anys són la reducció d'una etapa (de set a sis) i també un relaxament en l'obligació de convidar els 18 equips de primera categoria.

EL FUTUR

El 2017 la Volta podria passar de set etapes a sis en el nou calendari global
Chris Froome
Kenya, 20-5-1985 SKY Alçada: 1,86 m Pes: 69 kg
TRAJECTÒRIA
2000-2014 40 victòries (4 ONCE, 2 Saunier Duval, 8 Caisse d'Epargne, 26 Katiuixa) Palmarès 2013: 1r Tour de França, 1r Tour d'Oman, 1r Critèrium Internacional, 1r Volta a Romandia
Nairo Quintana
Colòmbia, 4-2-1990 MOVISTAR Alçada: 1,67 m Pes: 59 kg
TRAJECTÒRIA
20010-2014 17 victòries (14 Movistar, 3 Colombia Team) Palmarès 2013: 2n Tour de França, 1 etapa Volta a Catalunya, 1 etapa Volta al País Basc, 1r Volta a Burgos.
Joaquim Rodríguez
Catalunya, 12-5-1979 KATIUIXA Alçada: 1,69 m Pes: 57 kg
TRAJECTÒRIA
2008-2014 18 victòries (1 Barloworld, 17 Team Sky). Palmarès 2013: 1r World Tour, 3r Tour de França, 2n Volta a Catalunya, 1r volta a la Llombardia, 2n campionat del món, 4t Vuelta a Espanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)