Més esport

Espaterrant

Martin Fourcade creua la meta amb el mateix temps que Svendsen després d'una remuntada genial, però s'ha de conformar amb la plata per un únic error en la primera estació de tir

Ja ha guanyat tres medalles en els Jocs de Sotxi

Martin Fourcade no es va poder penjar una tercera medalla d'or en les proves individuals de biatló, però va fer tot un recital en els 15 km amb sortida en massa i va revalidar la plata dels Jocs de Vancouver gràcies a una remuntada apoteòsica. El seu únic error, comès en la primera estació de tir, va servir per desempatar amb Emil Hegle Svendsen després que el noruec –sense cap errada– i el català arribessin a la meta amb el mateix temps (42:29.1).

La prova va començar amb 15 minuts de retard a causa de la boira, que ja havia obligat a ajornar-la dues vegades. Les condicions van ser, igualment, terribles. No va parar de nevar durant tot el recorregut, i això va fer que la visibilitat fos precària, a més que la pista, amb molta neu tova, era molt lenta.

Fourcade, amb un principi de sinusitis, arribava a la primera estació de tir en la tercera posició, però una errada l'obligava a fer una volta extra al circuit de 150 metres i el relegava a la 23a posició, a 40 segons del cap de cursa. En la segona estació de tir havia recuperat set llocs i en la tercera ja ocupava posicions de podi.

Davant seu, a 12 segons, només hi tenia el noruec Svendsen i el txec Moravec, als quals va caçar a la meitat de la quarta volta. El veterà Ole Einar Bjoerndalen –relegat, com Fourcade, a causa de dues errades– es va unir al grup en l'última estació de tir. Fourcade en sortia primer, seguit de Svendsen i Moravec, mentre que Bjoerndalen, amb quatre errors, perdia tota opció d'assolir el rècord històric de 13 medalles olímpiques.

El català i el noruec es van desempallegar del seu rival txec i es van jugar la victòria en l'esprint final. Fourcade s'obria massa en l'últim revolt i Svendsen el superava per l'interior i encarava líder la recta d'arribada, però es va confiar massa i el català, al rebuf, es va posar a la seva altura i, llançant-se sobre la línia de meta, assolia el mateix temps que el seu rival. Les errades en el tir van decantar l'or del costat del noruec, que no en va fer cap. Aquesta tot just és la seva primera medalla en aquests Jocs, malgrat que és el segon millor especialista mundial. Fourcade, tot i el principi de sinusitis, té previst competir avui en els relleus mixtos.

NOM Tirs Penalitzacions Temps Dif. Svendsen 0+0+0+0 0 42:29.1 0.0 Fourcade 1+0+0+0 1 42:29.1 0.0 Moravec 0+0+0+0 0 42:42.9 +13.8 Fak 0+1+1+0 2 42:57.2 +28.1 Garanitxev 0+1+1+1 3 43:25.3 +56.2
No em posaré pas a plorar per haver perdut l'esprint per un centímetre contra el meu millor rival els últims quatre anys
Martin Fourcade
Estic content perquè aquest matí no em trobava gaire bé. Tenia una mica de sinusitis i aquesta nit no he pogut dormir

Debut de Puente i Carreras

Pol Carreras i Àlex Puente faran avui el seu debut olímpic en la prova de gegant (11 h i 14.30 h). Els dos esquiadors catalans disputaran també la prova que tancarà el programa d'alpí, l'eslàlom de dissabte. Per la seva banda, el cerdà Ferran Terra tancarà en el gegant la seva segona participació olímpica després dels Jocs de Vancouver. També s'acomiada el basc Paul de la Cuesta, format a la Val d'Aran. L'austríac Marcel Hirscher, líder de la copa del món, és el principal favorit per a la victòria d'avui.

Tina Maze guanya el segon or olímpic en el gegant

Tina Maze va aconseguir la seva segona medalla d'or en el Jocs de Sotxi gràcies a la victòria en el gegant. L'esquiadora eslovena, actual campiona de la copa del món, ja s'havia imposat la setmana passada en el descens, tot i que va haver de compartir l'or amb la suïssa Dominique Gisin, que va fer el mateix temps. Maze va acabar les dues mànegues en 2:36.87, seguida de l'austríaca Anna Fenninger (2:36.94), campiona en el supergegant, i de la defensora del títol a Vancouver, l'alemanya Viktoria Rebensburg (2:37.14).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)