Més esport

Novè or canadenc en hoquei sobre gel

Sotxi 2014. Els nord-americans revaliden el títol de Vancouver. Rússia fa triplet en els 50 km

L'equip canadenc va revalidar el títol olímpic en hoquei sobre gel i ja ha guanyat nou medalles d'or en aquest esport. El seu rival en la final va ser Suècia, a la qual va derrotar 3-0. Jonathan Toews va obrir el marcador en el minut 12 i Sidney Crosby aconseguia el de la tranquil·litat en el 35, ja en el segon període. La rúbrica final la va posar Chris Kunitz en els últims deu minuts.

L'última vegada que una selecció va guanyar dues vegades consecutives la competició d'hoquei sobre gel va ser el 1988 a Calgary, al Quebec, on l'equip de la desapareguda Unió Soviètica va defensar amb èxit l'or que havia guanyat quatre anys abans a Sarajevo, a l'antiga Iugoslàvia. El canadenc, a més, és el primer equip en 30 anys que acaba la competició invicte. Suècia es va haver de conformar amb la plata i Finlàndia, que dissabte va vèncer els Estats Units (5-0) en la final de consolació, es va endur el bronze.

Triplet rus

L'última jornada no podria haver acabat de millor manera per a Rússia, que va afegir dos ors més en el seu palmarès. Primer, en els 50 quilòmetres d'esquí de fons, prova en la qual, a més, els fondistes russos van fer un triplet. La victòria va ser per a Alexander Legkov, seguit a menys d'un segon pels seus compatriotes Maxim Vylegzhanin i Ilia Txernousov. L'altre or rus va arribar en el bob a quatre. Letònia i els Estats Units van acabar segon i tercer.

Bob a quatre (M)
1r Rússia
3:40.60
2n Letònia
3:40.69
3r Estats Units
3:40.99
Esquí de fons. 50 km (M)
1r A. Legkov (Rússia)
1h46:55.2
2n M. Vilegzhanin (Rússia)
a 0.7
3r I. Txernousov (Rússia)
a 0.8
Hoquei sobre gel. Final (M)
Suècia-Canadà
0-3

Rússia lidera el medaller

La delegació amfitriona ha liderat el medaller dels Jocs de Sotxi, amb 33 medalles: 13 d'or, 11 de plata i 9 de bronze. L'equip rus s'ha beneficiat de les nacionalitzacions del patinador en pista curta d'origen sud-coreà Victor An, que ha aconseguit tres medalles d'or i una de bronze, i del surfista d'origen nord-americà Vic Wild, or en el paral·lel de surf de neu. El segon classificat del medaller és Noruega, la delegació més llorejada de la història, que ha aconseguit 26 medalles (11 d'or, 5 de plata i 10 de bronze), i el tercer, el Canadà, amb 25 (10 d'or, 10 de plata i 5 de bronze). Fins a 26 delegacions han aconseguit medalles en els Jocs de Sotxi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)