Atletisme

Els joves demanen pas

Atletisme. El campionat d'Espanya en pista coberta a Sabadell va ser un bon aparador per als nous valors de l'atletisme català. La mitjana d'edat dels medallistes era de 23 anys i mig

Els campionats de pista coberta sempre han estat un bon aparador per a les noves generacions d'atletes. Sense l'exigència de les grans cites de l'estiu, les competicions en sala suposen un bon test perquè els més joves es vagin foguejant per a compromisos de més envergadura. Aquesta màxima es va posar en evidència en el campionat d'Espanya en pista coberta que s'ha disputat aquest cap de setmana a Sabadell. La mitjana d'edat dels catorze medallistes catalans és de 23 anys i mig, una xifra que encara hauria estat menor sense el gran referent de les tanques altes, el lleidatà Jackson Quiñónez (FC Barcelona), que als 33 anys va assolir la setena corona de l'especialitat. Precisament, a la recerca de nous estímuls el velocista blaugrana ha fet un canvi de rumb en la seva preparació i reparteix els entrenaments entre un nucli de Madrid, amb atletes força més joves, i Lleida.

El més jove dels guardonats de la delegació catalana és el santcugatenc Dídac Salas (FC Barcelona), que tot i els seus 20 anys va assolir el seu segon títol en perxa i ja fa un parell de temporades que rivalitza amb els principals especialistes estatals. El campió dels Jocs Olímpics de la Joventut a Singapur 2010 encara pertany a la categoria sub-23, com Adrià Burriel (200 m), Victòria Sauleda (800 m) i Clàudia García (alçada), que abans de pujar al podi a Sabadell ja havien brillat en l'estatal promesa d'Antequera. De fet, el gros dels medallistes catalans fa poc temps que van fer el salt a l'edat sènior després d'haver destacat en les categories de promoció. És el cas d'Eduard Viles, Rubèn Pros, Francisco Roldán, David Moya, Albert Álvarez, Estela Garcia i Esther Guerrero, tots set nascuts entre el 1989 i el 1991.

Tres júniors en 200 m

L'empenta de les noves generacions es va fer especialment evident en el doble hectòmetre femení, en què Estela Garcia va precedir tres velocistes en edat júnior, de només 18 anys: la gallega Patrícia Carballo, la navarresa Alba Fernández i la catalana Cristina Lara, que es va quedar a les portes del podi. “A l'estiu s'haurà d'entrenar de valent perquè les petites vénen molt fortes”, va comentar la campiona, que va vèncer tot i tenir una distensió interna a l'isquiotibial de la cama esquerra.

El cas d'Adel Mechaal, la gran sensació d'aquest inici de curs, és excepcional, perquè no va poder competir de manera oficial fins al curs passat. Tot i que viu a Catalunya des dels cinc anys, el migfondista de l'AA Palamós no podia aspirar a les medalles perquè encara no disposava de la nacionalitat espanyola. Amb aquest tràmit superat i havent aconseguit la mínima de participació en 1.500 m (3:39.36), Mechaal serà un dels escollits en la llista que el seleccionador Ramón Cid farà pública avui per competir en el mundial de Sopot (Polònia), del 7 al 9 de març. També té moltes possibilitats d'entrar en la selecció Jackson Quiñónez, que aquest curs s'ha quedat a una centèsima de la mínima de tanques (7.75), però a qui li serviria la marca de l'any passat (7.70).

Homes
E. Viles (Or en 60 m)
23 anys
J. Quiñónez (Or 60 tanques)
33 anys
D. Salas (Or en perxa)
20 anys
R. Pros (Plata en 60 m)
24 anys
A. Burriel (Plata en 200 m)
21 anys
A. Mechaal (Plata en 1.500)
23 anys
I. Bítxkov (Plata en perxa)
26 anys
F. Roldán (Bronze en 800)
23 anys
D. Moya (Bronze en perxa)
24 anys
A. Álvarez (Bronze heptatló)
23 anys
Dones
E. Garcia (Or en 200 m)
24 anys
V. Sauleda (Plata en 800 m)
21 anys
E. Guerrero (Bronze en 800)
24 anys
C. Garcia (Bronze en alçada)
21 anys

La júnior d'or Ana Peleteiro brilla amb el Barça

En sintonia amb el protagonisme que van adquirir els atletes més joves a Sabadell va destacar especialment la gallega de 18 anys Ana Peleteiro, flamant campiona mundial júnior de triple salt i que va fer el seu debut de gala amb els colors del Barça. Peleteiro va protagonitzar una de les imatges del campionat, quan no va poder reprimir les llàgrimes després de saber-se campiona amb una gran marca de 13,91 m. “Hauré de tornar a competir més vegades per aquí, perquè em porta bona sort. Al Barça em tracten molt bé, és molt més familiar del que m'esperava”, va comentar la gallega. En aquest sentit, també va destacar la valenciana de 17 anys Fátima Diame, que va fer el doblet en 60 m i llargada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)