Més esport

“Les sensacions, abans de començar, són bones”

Golf. Jordi Garcia Pinto comença el seu sisè any en el Challenge Tour, el tercer que farà complet, dijous a Kenya, on fa un any va aconseguir la victòria

“Es presenta bé, he entrenat molt i bé, i les sensacions abans de començar són bones. Ara només falta comprovar-ho en el campionat.” Jordi Garcia Pinto va marxar ahir cap a Kenya, on demà passat comença el circuit de l'European Challenge Tour, que té 29 proves, l'última de les quals serà el segon cap de setmana de novembre a Dubai. A més, el gironí tornarà a l'escenari on ha viscut la seva única victòria en el circuit en el qual competeix des de fa sis anys i que enguany farà sencer per tercer cop. “La victòria de l'any passat em porta molts bons records i també moltes idees de com jugar al camp. Segur que això m'ajudarà a fer un bon treball i, també, a intentar tornar a guanyar”, afirma Garcia Pinto, que amb 24 anys ocupa actualment el lloc 497 del rànquing mundial . I ho fa, el gironí, amb el mateix plantejament que l'any anterior, el millor que ha fet en la seva prometedora carrera professional. “Els objectius són idèntics que l'any passat: primer, mantenir la targeta; després, quedar entre els 45 primers; després, entre els 30, i, finalment, entre els 15, que és l'últim objectiu i el més important”, admet. El 2013 el golfista de Canet d'Adri va tenir a la punta dels dits acabar entre els 15 millors del circuit –va estar-hi durant la gran part de l'any– i guanyar una targeta per al circuit europeu. “No vaig jugar gaire bé. Potser mentalment tampoc no estava fresc perquè havíem estat competint tot l'any i estava una mica cansat. I m'ha servit per enfocar aquest any. Ara ja sé com serà l'última part de l'any, que és complicada, amb Xina, Oman i Dubai... M'ha servit d'experiència”, valora el gironí, que tot i poder entrar en diverses proves del circuit europeu prefereix prioritzar el seu rànquing en el challenge: “Jugaré en el circuit europeu. En podria fer sis o set, però en principi en jugaré més del challenge i l'obert estatal, que es fa aquí al PGA. Madeira, l'Estat espanyol... tres o quatre, segurs.” I argumenta: “Prioritzo jugar a segona divisió per intentar aconseguir la targeta del circuit europeu. Jugant sis campionats és molt difícil aconseguir el mateix que en tot l'any amb el challenge”.

També a l'obert estatal, al maig al PGA

B.S.

El PGA Catalunya Resort serà l'escenari aquest any l'obert estatal de golf, a l'Stadium Course; un dels recorreguts del camp en el qual habitualment entrena Jordi Garcia Pinto i que està considerat un dels millors d'Europa.“És el campionat més important que es pot fer a Europa, vindran tots. Sergio Garcia i els millors del món”, diu Jordi Garcia Pinto, que espera la cita amb motivació i expectatives: “Tinc ganes, també de competir amb aquests jugadors. Crec que els puc guanyar, a molts d'ells.” La cita, la més important de l'any a l'Estat, està programada en el calendari del PGA European Tour entre el 15 i el 18 de maig. El 2015 l'open es farà al Prat, a Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)