Atletisme

Mechaal, del tartan al fang

Atletisme. Després del seu debut en un mundial en pista coberta, el migfondista de l'AA Palamós competirà diumenge en l'estatal de cros

Acabat d'aterrar de Polònia, on va debutar en un mundial en pista coberta, Adel Mechaal haurà de fer en els pròxims dies una última incursió en el cros, en què diumenge defensarà els colors de la selecció catalana en el campionat d'Espanya que es disputa a Mèrida. “Passarà de córrer els 1.500 m en pista a 12 km a camp a través, però la seva intenció és acabar entre els 30 primers i contribuir perquè Catalunya pugui revalidar el seu títol estatal per equips”, va explicar ahir Josep Carballude, el seu tècnic.

Carballude es mostra satisfet amb el rendiment del seu deixeble a Sopot. “No se li pot demanar gaire més. S'ha de tenir en compte que va córrer en la mateixa sèrie que els dos primers classificats de l'últim mundial i de l'autor de la millor marca de l'any. Molts d'aquests atletes tenen registres 5 i 6 segons millors que el seu a l'aire lliure”, recorda l'entrenador. Mechaal va acabar setè de la seva sèrie (3:41.27) i en el còmput global va ser l'onzè de 23 participants. “Es tracta d'anar cremant etapes i d'adquirir experiència en l'alta competició. Hi ha molts intangibles que poden afectar el seu rendiment i s'hi haurà d'anar acostumant, com ara els llargs viatges o el fet de dormir i menjar fora de casa”, hi va afegir. El mateix atleta va valorar positivament divendres el seu paper a Sopot: “Estic content de la meva actuació. Ho he donat tot i he estat a prop dels atletes que passaven a la final. M'he vist bé, però han fet un canvi brusc al voltant dels 1.000 metres i ho he pagat al final.”

De Nassau a Zuric

Un cop tancada la seva campanya hivernal, Mechaal té marcat a l'agenda com a gran objectiu de la temporada l'europeu de Zuric (del 12 al 17 d'agost), on no descarta lluitar per les medalles. Per adquirir un bon punt de forma, l'atleta empordanès té previst fer una estada d'un mes en alçada, a Ifrane (Marroc). Mechaal potser haurà de fer algun canvi en la seva preparació perquè la federació espanyola no descarta participar en el mundial de relleus, un campionat de nova creació que es disputarà a Nassau, la capital de les Bahames, el 24 i el 25 de maig. En el programa de competició hi figura el 4 x 100, el 4 x 200, el 4 x 400, el 4 x 800 i el 4 x 1.500, i per a aquest últim quartet és, òbviament, un dels principals candidats.

Categoria masculina
Roger Campoy
Athletic Barcelona
Ilias Fifa
FC Barcelona
Driss Lakhouaja
CA Montornès
Ayad Lamdassem
Bikila
Adel Mechaal
AA Palamós
Abdelaziz Merzougui
FC Barcelona
Àngel Mullera
CA Lloret la Selva
Omar Oughzif
JA Sabadell
Just Sociats
New Balance
Categoria femenina
Eva Arias
València TiM
Gema Barrachina
Santutxu
Marta Galimany
AA Catalunya
Jacqueline Martín
FC Barcelona
Míriam Ortiz
AA Catalunya
Lídia Rodríguez
Santutxu

Lamdassem lidera la selecció

El lleidatà Ayad Lamdassem (Bikila), bronze en l'última edició del campionat d'Espanya de cros, lidera la selecció catalana que a Mèrida defensarà el títol per equips assolit l'any passat a Granollers. També figura en l'equip el campió català, Ilias Fifa (FCB), tot i que ahir encara no havia confirmat la seva participació a la federació. En categoria femenina destaquen les corredores del Santutxu Lídia Rodríguez, campiona catalana, i Gema Barrachina, vigent campiona estatal. Els grans absents són Carles Castillejo i Judit Pla, convalescents de sengles lesions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)