Atletisme

Cáceres: “Aquest cop gaudiré de l'ambient de la marató”

Atletisme. L'atleta olímpic, que no ha pogut fer la preparació adequada, perd el tren de l'europeu de Zuric, però serà en la prova per ajudar un company de club fins a la mitja marató

Nacho Cáceres, de 37 anys, havia de ser un dels grans referents catalans de la marató de Barcelona. La cursa de la capital catalana li havia de proporcionar el bitllet per a l'europeu de Zuric –havia de córrer per sota de 2h13–, probablement el seu últim gran campionat internacional. Tots aquests reptes, però, es van ensorrar per una grip molt forta a principis d'any i una inflamació al genoll esquerre just quan reprenia els entrenaments. “Vaig passar alguns moments fotuts, perquè a la meva edat l'europeu podia haver estat el meu últim gran campionat, però ara ja ho tinc assumit”, recorda el fondista del Cárnicas Serrano.

Cáceres no ha pogut portar a terme la preparació més adequada per afrontar la prova amb les màximes garanties, però tampoc no vol renunciar a viure la festa major de l'atletisme en ruta a Catalunya. “Gaudiré de l'ambient de la prova com un popular més i ajudaré un company de club [el valencià Luis Félix Martínez] que vol acabar en 2h25. El meu propòsit és acompanyar-lo fins a la mitja marató entre 1h13 i 1h12”, explica l'atleta, que té com a millor marca personal 2h11:58. Després de la cita barcelonina, Cáceres reprendrà els entrenaments a la recerca de nous objectius i mirar de preparar una altra marató a la tardor.

Fa un parell de temporades Cáceres va poder complir un dels seus somnis quan va competir en la marató dels Jocs Olímpics de Londres al costat del seu bon amic i actual entrenador Carles Castillejo, de 35 anys. El barceloní ja ha perdut el tren de l'europeu de Zuric, però el rubinenc, que ja té la plaça guanyada, persisteix per recuperar-se a temps de l'operació al tendó d'Aquil·les a la qual es va sotmetre a finals del 2013.

Un nou club popular

Els lligams entre els dos atletes internacionals van més enllà de la seva trajectòria esportiva i avui presentaran en societat, en el marc de l'Expo Sports –la Fira del Corredor–, el Castillejo & Cáceres Running Club. “Es tracta d'unir esforços i hem aglutinat els grups d'entrenament que es preparaven amb un i l'altre. Es tracta d'un club de caràcter totalment popular. És el cicle de la vida i d'entrada ja disposem d'uns 40 corredors, a més del suport d'alguns patrocinadors i fisioterapeutes”, explica Castillejo, doble campió estatal de marató i participant en tres Jocs Olímpics.

Actes a l'Expo Sports

En l'Expo Sports, que ahir va obrir les portes en la seva nova ubicació al palau número 8 de Montjuïc, hi ha programades avui diverses conferències. Entre altres, destaca la que portaran a terme (13 h) Gerardo Prieto, coordinador d'atletes d'elit tant en la mitja marató com en la marató de Barcelona, i Marc Roig, que va fer el paper de llebre en el rècord mundial de la kenyana Florence Kiplagat. El programa del dia es tancarà amb la xerrada de Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, i Bep Solé, exdirector esportiu de la marató, sobre la figura de Ramon Oliu, l'impulsor d'aquesta mítica distància i de les curses populars a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)