Ciclisme

Marc Trayter, primer líder de l'obert Tàctic de BTT

Ciclisme. L'escalenc va guanyar amb dos minuts de marge l'Argimon XC, cita inaugural del calendari, amb nou format i que va tenir 440 participants entre totes les categories

Marc Trayter (L'Escala Empúries) és el primer líder de la classificació general de l'obert Tàctic de BTT La Caixa, que en la primera de les cinc curses, ahir, a Argimon i organitzada pel REM (Riudarenes Esports Muntanya) va tenir 440 participants gràcies, en part, al nou format, a partir del qual es vol fer lloc a la vessant de lleure de la bicicleta tot terreny en detriment de la competició amb la novetat dels recorreguts en un circuit a una sola volta, en els diferents formats (32, 21 i 10 quilòmetres, ahir a Riudarenes) en lloc de diferents voltes a un circuit tancat com es feia anteriorment i es manté en l'obert estatal o altres curses de caràcter exclusivament competitiu. Segons Francesc Moradell, el mateix Trayter va mostrar-li el seu desacord amb el canvi, si bé el propi delegat de la Federació Catalana de Ciclisme feia èmfasi en l'èxit de participació amb la introducció del nou format i la resposta positiva per part de la majoria dels participants ahir a Riudarenes, amb l'aposta per recuperar els principis, si bé reconeixia que “caldrà valorar-ne la continuïtat i la millora”. També va voler felicitar el club organitzador i la qualitat dels circuits, a l'entorn del santuari d'Argimon, amb rutes que van ser considerades exigents i divertides; també cal destacar que no hi va haver cap accident.

Trayter va guanyar la prova en solitari i amb gairebé dos minuts de marge respecte dels perseguidors més immediats, Guillem Muñoz (Tomas Belles cannondale) i Umbert Almenara (Bicis Esteve). Roger Argleaguer (Fasol Bikes) va ser quart, a més de cinc minuts, i Christian Collados (Bike Area Llagostera), cinquè i millor màster 30, a sis minuts.

En la volta curta, Pere Batllori (Bicioci Niner Team) es va imposar a Jaume Estañol (Transposrts Porqueres) amb un marge minúscul, de només un segon, i Xavier Ferrer (CC Platja d'Aro) va completar el podi d'una cursa en què va destacar també el concurs de Jamie D. Bookwalter (USA Racing Team), primera dona i sisena a la general. Mariona Càtedra (Ayats Cycles) va ser segona i Sílvia pineda (Fasol Bikes), tercera. Finalment, cent nens i nenes van prendre part en les curses de les categories de promoció.

L'obert Tàctic es reprèn d'aquí quinze dies amb la segona cursa, a Santa Coloma de Farners.

RÈCORD

440
ciclistes
representen un sostre de participació en l'obert Tàctic i les seves anteriors nomenclatures.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)