Més esport

Caldes, capital europea

Golf. L'Open d'Espanya torna al millor camp de Catalunya, que ja el va organitzar el 2000 i el 2009 amb èxit de participants i de públic

La presentació de l'Open d'Espanya de golf, que es va fer ahir a Madrid a la seu de la federació espanyola, va deixar una sensació clara entre tots els assistents: la il·lusió. Amb la localitat de Caldes de Malavella com a escenari idíl·lic per unir la promoció del golf i el turisme, la federació confia a aconseguir l'èxit total en aquesta nova edició de l'Open.

La competició, dins del circuit europeu professional de golf, es farà per tercera vegada a la demarcació, al PGA Catalunya Resort, que ja va ser escenari de la competició el 2000, mesos després de la inauguració, i el 2009.

El director executiu del camp, Miguel Girbés, assegura que l'afluència de públic en les dues edicions anteriors “va ser massiva, al voltant de 40.000 espectadors”. Hi afegeix que “l'objectiu del PGA Catalunya Resort és continuar acollint esdeveniments d'aquesta importància”.

En la mateixa línia es va pronunciar el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, que va relacionar la disputa del torneig a Caldes amb l'auge d'aquest esport a Catalunya. “Entenem aquests tornejos com una manera de promocionar a la vegada el golf i una zona turística molt destacada.”

A més de la importància d'un camp de luxe, la llista de jugadors que formaran part de l'Open es preveu que serà molt atractiva. El darrer a confirmar la seva presència ha estat Gonzalo Fernández-Castaño, setè classificat del rànquing europeu l'any passat. També hi haurà el millor jugador gironí professional, Jordi Garcia Pinto.

L'Open, a Catalunya fins al 2015

El PGA Catalunya Resort serà la seu de la competició aquest any, a partir del 15 de maig i fins al diumenge dia 18, i les negociacions entre la Federació Espanyola de Golf i diferents organismes governamentals catalans han permès tancar un acord per disputar l'Open del 2015 també a Catalunya. En aquest cas serà al Real Club de Golf El Prat, a la localitat de Terrassa, que forma part de la rotació que la federació espanyola vol crear per a l'organització de l'Open d'Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)