Tennis

Djokovic amenaça Nadal

ATP. El doblet a Indian Wells i Miami permeten al serbi retallar a la meitat el marge que tenia el balear i tenir la possibilitat d'arrabassar-li el número u fins i tot abans de Roland Garros

Els triomfs consecutius en els dos primers Masters 1.000 del curs a Indian Wells i a Miami han permès a Novak Djokovic tenir a tocar el primer lloc del rànquing ATP que ara llueix Rafa Nadal. El balear tenia un còmode marge de 3.825 punts abans del torneig californià i ara el seu avantatge s'ha vist reduït a 1.910 punts, la meitat. Aquesta reducció provoca que el serbi tingui la possibilitat d'assaltar el primer lloc del rànquing fins i tot abans de la cita a Roland Garros. La superioritat del triomf del balcànic, abassegador, recorda, a més, el que va passar el 2011 quan Djokovic va derrotar el manacorí en set partits seguits. La setmana vinent comença a Casablanca i Houston la temporada de terra batuda en què el balear defensarà 6.100 punts i el serbi només 1.910 –Ronald Garros inclòs–. Djokovic, a més, s'ha convertit en el segon tennista rere Roger Federer que obté de manera consecutiva els títols a Indian Wells i Miami, i s'ha endut cap a casa els quatre darrers Masters 1.000 després d'haver acabat el 2013 amb les victòries a Xangai i París-Bercy. Va començar el 2014 titubejant amb la derrota a l'obert d'Austràlia a quarts contra Stanislas Wawrinka però està fi.

El balanç global entre Nadal i Djokovic encara el domina el manacorí per 22-18, però el serbi s'ha endut els tres últims duels. En pista dura, el balcànic mana per 14-7. Les altres novetats del rànquing són el descens de David Ferrer, que perd dues posicions i ara és sisè i l'ascens de Federer, que torna a ser quart. Richard Gasquet (11è) perd la condició de top 10, que queda orfe de tennistes gals.

Robredo no era el 14è des de l'any 2009

En clau catalana, Tommy Robredo continua fent parlar als 32 anys i s'ha enlairat fins al lloc 14è, posició que no lluïa des del 2009. L'olotí entra ara en la fase de la temporada més complicada per la defensa de punts perquè l'any passat va obtenir gran resultats, però alhora més agraïda perquè la terra batuda és el seu fort. El seu triomf a Casablanca el 2013 el va catapultar i la gran actuació en el Godó, en què va arribar a quarts de final, li va atorgar la confiança necessària. Fa tan sols un any, ocupava el lloc 72è. La mala notícia és que el mataroní Albert Ramos ja no figura entre els 100 primers, condició que ostentava des del 20 de juny de 2011. El punt més àlgid de la carrera del tennista maresmenc va ser la 38a posició que va obtenir el maig de 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)