Atletisme

El Jaafari s'abona al rècord

Atletisme. El fondista marroquí establert a Lleida obté el seu segon triomf en la cursa d'El Corte Inglés, que va aplegar 73.426 corredors, i frustra la ratxa de Mohamed Benhmbarka

El marroquí establert a Lleida Abderrahim El Jaafari, de 32 anys, compta les seves participacions en la cursa d'El Corte Inglés amb victòria i rècord. Ho va fer en l'edició del 2012 (32:43) i va repetir ahir rebaixant el seu millor registre en 5 segons (32:38). “L'any passat no vaig poder participar-hi i avui he sortit amb bones sensacions. M'he trobat bé en tot el recorregut i no he pensat a batre el meu rècord sinó a guanyar i ho he aconseguit”, va assegurar després del seu segon èxit en la cursa amb més participació d'Europa, ahir va reunir 73.426 corredors, i segona del món, darrere la Sun Herald City de Sydney.

El principal damnificat de la bona forma d'El Jaafari va tornar a ser Mohamed Benhmbarka, l'atleta que pot vantar-se de més èxits en la cursa d'El Corte Inglés, amb cinc triomfs, però que ha sucumbit les dues vegades que ha coincidit amb el seu compatriota. L'any 2012, va cedir per 26 segons i ahir ho va fer per una diferència encara més ampla, de 46 segons. El Jaafari va prendre el comandament en l'ascens a Montjuïc i al pas per l'Estadi Olímpic (18:14) el seu avantatge respecte de Benhmbarka ja era de 16 segons i de 21 sobre el lloretenc Josep Lluís Blanco (La Sansi), que acabaria en tercera posició. El seu ritme no va decaure i va anar ampliant les diferències respecte als seus perseguidors. El Jaafari, que s'entrena a Lleida amb el grup d'Antonio Cánovas, va explicar que no ho té gens fàcil per mantenir la seva preparació: “Vull dedicar aquest triomf a la meva dona per tot el seu suport perquè és molt difícil aconseguir bones marques sense un club darrere. He tingut ofertes, però poc interessants. Tot i així, segueixo entrenant-me dur cada dia i espero tenir alguna bona oportunitat més endavant.” Al seu torn, Benhmbarka va notar el desgast de la setmana passada, en què va vèncer en la mitja marató Costa del Maresme, però va afegir que l'anny vinent espera aconseguir el seu sisè triomf.

En categoria femenina, Hasna Bahom (La Sansi) va revalidar la victòria i es va imposar amb autoritat al davant de Txell Calduch (Montornés), que va recuperant la forma després d'una llarga lesió.

EL PROTAGONISTA

És molt difícil aconseguir bones marques sense un club darrere. Espero tenir oportunitats
Abderrahim El Jaafari
vencedor de la cursa el corte inglés el 2012 i el 2014
Categoria masculina
1r A. El Jaafari (Independent)
32:38
2n M. Benhmbarka (AAC)
33:24
3r J.L. Blanco (La Sansi)
33:44
4t O. Btaimi (CA Tarragona)
33:48
5è P. Guillén (New Balance)
33:52
Categoria femenina
1a H. Bahom (La Sansi)
39:24
2a T. Calduch (Montornés)
40:19
3a J. Becerra (Sloop Sabadell)
40:51
4a M. Carazo (U. Colomenca)
41:04
5a O. Hamani (Independent)
43:03
L'any passat no vaig poder participar-hi i he sortit amb bones sensacions. No he pensat a batre el meu rècord sinó a guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)