Tennis

Els motius de Rafa

Open Banc Sabadell. Nadal assegura que la lesió a l'espatlla que arrossega des de l'obert d'Austràlia l'ha privat d'un millor inici de temporada, però espera que la seva sort canviï en el Godó, en el qual ha guanyat vuit vegades

Segurament la derrota contra David Ferrer en els quarts de final del torneig de Montecarlo, escenari on ha aixecat el títol vuit vegades, no és prou motiu perquè saltin les alarmes, però Rafa Nadal reconeixia ahir, en una roda de premsa del trofeu Comte de Godó, que els últims mesos no ha rendit com li hauria agradat. “M'ha faltat un extra de competitivitat i confiança en els moments decisius”, explicava el jugador mallorquí, que situa el moment de la davallada en la final de l'obert d'Austràlia: “La vaig jugar minvat per una lesió a l'esquena. Però Austràlia és el passat. He tingut adversitats en la meva carrera, i aquesta ha estat una més.”

Des del primer Grand Slam del 2014, el mallorquí ha arribat a dues finals en quatre tornejos i només n'ha guanyat una, a Doha, contra l'ucraïnès Aleksandr Dolgopolov. L'altra la va perdre fa quinze dies en el Masters 1.000 de Miami contra el serbi Novak Djokovic. “He perdut la final de Miami i he jugat un partit contra David Ferrer en el qual no vaig estar bé. Es pot perdre contra ell, però hauria d'haver fet alguna cosa més”, reconeixia el jugador de Manacor. “Res no és etern. He perdut i perdré més vegades, perquè el temps avança”, va dir. I també va assegurar que, sense lesions, hauria pogut arribar més lluny: “Sóc el jugador que més oportunitats ha perdut a causa de les lesions, des dels problemes al peu a Austràlia el 2006 fins al torneig d'aquest any.”

Malgrat tot, Nadal arriba al Comte de Godó amb els ànims de fer-hi un bon paper. Aquí tindrà una altra oportunitat de convertir-se en el primer jugador de la història a guanyar nou vegades el mateix torneig. “El de Barcelona és un torneig que sempre ha estat especial per a mi. Jugar a casa és una sensació diferent, i tant de bo pugui jugar a un bon nivell. Vull jugar molt bé aquest torneig perquè és molt important per a nosaltres. És el millor torneig de l'ATP 500 que es juga durant la temporada.” El seu debut tindrà lloc demà contra el vencedor del partit que avui jugaran el català Albert Ramos i el rus Nikolai Davidenko.

Augmenta la diferència

Malgrat la derrota contra David Ferrer en els quarts de final del torneig de Montecarlo, Rafa Nadal ha incrementat aquesta setmana el seu avantatge al capdavant del rànquing de l'ATP gràcies a la derrota en les semifinals de Novak Djokovic, que defensava el títol contra el suís Roger Federer. La diferència entre tots dos ha passat dels 2.050 punts als 2.270. El primer català del rànquing continua sent Tommy Robredo, que no es mou de la divuitena posició. L'olotí debutarà avui en el Comte de Godó contra l'australià Marinko Matosevic. Els altres catalans entre els cent primers del món són Marcel Granollers (31è), Albert Montañés (59è) i Pere Riba (95è).

LES REACCIONS

Sóc el jugador que més oportunitats ha perdut a causa de les lesions, des dels problemes al peu en l'obert d'Austràlia el 2006
El de Barcelona és un torneig sempre especial per a mi. Jugar a casa és una sensació diferent i tant de bo pugui fer-ho a bon nivell
M'ha faltat un extra de competitivitat i confiança en els moments decisius de la temporada
Rafa Nadal
JUGADOR MALLORQUÍ

Montañés derrota López i jugarà la segona eliminatòria

Albert Montañés es va classificar per a la segona eliminatòria de l'Open Banc Sabadell gràcies a la victòria contra Marc López, que provenia de la fase prèvia, per 7-6 i 6-2. Aquesta era tot just la segona vegada que s'enfrontaven els dos jugadors catalans –en la primera, a València 2004, també va guanyar el rapitenc–. Montañés s'enfrontarà en els 32ns de final contra el vuitè cap de sèrie, l'ucraïnès Aleksandr Dolgopolov, deslliurat del partit de la primera vota. Ahir també va quedar definit qui serà el rival del valencià David Ferrer, segon favorit, que entra en joc directament en la segona eliminatòria. Serà el rus Teimuraz Gabaixvili, que va derrotar el polonès Michal Przysiezny (6-3 i 6-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)