Tennis

Arenes movedisses

Tennis. L'idil·li de Nadal amb la terra viu un parèntesi sobtat després de perdre a Montecarlo i Barcelona. El balear només ha encaixat 23 derrotes contra disset tennistes en els 325 partits que hi ha disputat

Nico Almagro es va convertir divendres, amb el seu meritori i estèril triomf contra Rafa Nadal en els quarts de final de l'Open Banc Sabadell, en el dissetè tennista que derrota el balear en terra batuda. Nadal només ha encaixat 23 derrotes en dotze anys de carrera en 325 partits a la superfície més lenta, i acredita el millor percentatge del circuit de tota la història, un 92,92% guarnit amb 43 títols. El fet inusual és que el manacorí ha perdut en dos tornejos consecutius després de caure la setmana passada també en els quarts de final de Montecarlo contra David Ferrer. En totes dues ocasions, les desfetes han evitat que obtingués el novè títol en els dos tornejos, una fita que encara cap tennista ha aconseguit mai. Nadal va admetre després de la derrota contra Almagro que no coneixia l'estadística. Fins i tot va preguntar si hi havia algun altre tennista que hagués guanyat vuit cops el mateix torneig, com ell ha fet a París, Montecarlo i Barcelona. “Guillermo Vilas”, li va respondre el periodista. El balear va recalcar que la derrota contra Ferrer el preocupava perquè no va jugar gens bé. En canvi, fent una anàlisi prou realista, va subratllar que contra Almagro la història va ser ben diferent i que va dominar el partit durant moltes fases, però que no el va saber tancar. Físicament, va assegurar que estava bé i, de fet, no va evidenciar llacunes. La gran diferència va radicar en el fet que no va asfixiar el rival quan ja li havia posat gairebé el peu al coll després del 6-2 del primer set i li va permetre agafar aire, un dèficit inhabitual en el balear. També és cert que Almagro, que havia perdut els deu enfrontaments anteriors contra el número u, jugava alliberat. No tenia res a perdre.

Sigui com vulgui, Nadal tindrà una nova oportunitat de sumar el novè triomf a Roland Garros, el seu temple sagrat. Durant la roda de premsa posterior a la derrota contra Almagro, va deixar ben clar que el mal moment de resultats no alterarà la seva planificació. Els Masters 1.000 de Madrid i Roma són els seus objectius abans d'aterrar a París.

Finalista l'any passat en un partit en què Nadal, tot i començar perdent per 0-3, li va passar la mà per la cara amb contundència, l'imprevisible Almagro va perdre dissabte a la pista central del RCT Barcelona en la semifinal contra el colombià Santiago Giraldo. El murcià hauria arribat, en cas de victòria, a la 22a final de la seva carrera i hauria lluitat pel tretzè títol. Enguany ja se li va escapar la final de Houston contra Fernando Verdasco –precisament una de les seves víctimes en l'Open Banc Sabadell.

Perilla el número u

En clau de rànquing ATP, la derrota de Nadal a Barcelona ha permès al serbi Novak Djokovic situar-se a només 1.860 punts del manacorí, que defensava el títol del 2013. Fa només dos mesos, el balear tenia un avantatge prou sòlid, de 3.710 punts.

Botxins
(Torneig-any)
Olivier Rochus
(Palma 2002),
Guillermo Coria
(Montecarlo 2003)
Àlex Corretja
( Barcelona 2003)
Gastón Gaudio
(Hamburg 2003)
Nicolás Lapenti
(Bastad 2003)
Fernando González
(Stuttgart 2003)
Carles Moyà
(Umag 2003)
Gastón Gaudio
(Bastad 2004)
David Ferrer
(Stuttgart 2004)
Olivier Mutis
(Palermo 2004)
Gastón Gaudio
(Buenos Aires 2005)
Igor Andreev
(València 2005)
Roger Federer
(Hamburg 2007)
Juan Carlos Ferrero
(Roma 2008)
Roger Federer
(Madrid 2009)
Robin Soderling
( París 2009)
Novak Djokovic
(Madrid 2011)
Novak Djokovic
(Roma 2011)
Fernando Verdasco
(Madrid 2012)
Horacio Zeballos
(Viña del Mar 2013)
Novak Djokovic
(Montecarlo 2013)
David Ferrer
(Montecarlo 2014)
Nico Almagro
(Barcelona 2014)

Giraldo-Montañés, primer plat a Oeiras

El colombià Santiago Giraldo, que ahir es va situar 47è de l'ATP després d'ascendir divuit posicions gràcies a la final de l'Open Banc Sabadell, serà avui el rival del rapitenc Albert Montañés en la primera eliminatòria de l'obert d'Oeiras –antic Estoril–, a Portugal. Montañés, que ahir va pujar dues posicions (57è), va guanyar el torneig tant en el 2009 com en el 2010, quan va eliminar el llavors número u, Roger Federer, en la semifinal. El vencedor jugarà la segona eliminatòria contra el català Marcel Granollers (3). D'altra banda, el català Jordi Samper va quedar eliminat ahir en el darrer partit de la prèvia contra el japonès Taro Daniel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)