Natació

Mireia Belmonte s'estrena en aigües obertes

Natació. La badalonina va ser proclamada campiona d'Espanya dels 5 km contrarellotge i el figuerenc Ruiz ha completat un excel·lent cap de setmana

La badalonina Mireia Belmonte, baixa dissabte en el circuit Mare Nostrum per una bronquitis, va nedar ahir els 5 quilòmetres contrarellotge i va ser proclamada campiona estatal de la distància amb un temps de 58 minuts. Erika Villaécija, plata en els 10, dissabte, va ser també segona, ahir, a 40 segons de Belmonte, i Marga Domínguez, tercera, va repetir també medalla respecte a dissabte, amb el bronze. D'aquesta manera, Belmonte competirà en aigües obertes a Berlín (14 agost), quatre dies abans que comencin les proves a la piscina.

La cita alemanya batejarà la catalana en una prova internacional de primera línia, ja que l'any passat es va quedar sense el bitllet per competir en el mundial de Barcelona.

Doblet de Ruiz

Héctor Ruiz (CN Mataró) ha consolidat el seu retorn al nivell més alt de la natació en aigües obertes amb els seus dos títols estatals aquest cap de setmana a Banyoles. Ahir, el figuerenc, campió dels 10 quilòmetres dissabte (ja havia guanyat el títol el 2011 i 2012) amb un marge de només tres segons respecte al seu company de club Adrià González, va repetir triomf en la prova de cinc, disputada en format contrarellotge i que va guanyar amb 8 segons sobre Antonio Arroyo (Atlètic Barceloneta). González va ser tercer. Ruiz va fer, ahir, 55:08 i ja té el passaport per ser a l'europeu de Berlín a l'agost. Abans, creuarà l'estret de Gibraltar per intentar l'assalt al rècord de David Meca. Un repte que el doble campió estatal vol afrontar en les properes setmanes.

Banyoles també va proclamar els campions estatals d'aigües obertes en les categories infantil i júnior, disputades en 5 i 7,5 quilòmetres. Diego Mariño (Anclas) i Paula Ruiz (Mediterráneo) van guanyar en infantil i, en juvenil, els campions van ser Pol Gil (Vallirana) i Aida Bertran (Mediterrani).

Tercera volta a l'Estany

L'estiu del 2012, el CN Banyoles va incloure la volta a l'Estany en el seu calendari de competicions, disputada sobre la distància de sis quilòmetres (el triple que la tradicional travessia, que es fa el mes següent). Ja l'any passat, se'n va modificar el recorregut per fer-lo més fidel al concepte de volta –el 2012, es feia en forma de vuit–, amb la sortida igualment a les instal·lacions del club, que ja ha obert les inscripcions de l'edició d'aquest 2014, que repetirà recorregut.